Och AIK fortsätter att imponera i kristider

Växjö hade bara två skott i första perioden.

Malmö hade elva.

Ändå var det Växjö som tog ledningen med 1–0.

Och 1–0 stod det länge efter att Gustav Hjalmarssons puck gick i nät i powerplay när två minuter återstod av perioden.

Malmös skottstatistik fortsatte att överglänsa Växjös.

I den andra perioden räddade Växjömålvakten Oscar Ahlsenfelt 17 skott och det såg länge ut som att Växjö skulle gå upp på samma poäng som ledande Leksand.

Green spräckte nollan

Men det var just en före detta Leksandspelare som såg till att så inte blev fallet.

Morten Green värvades från Leksand till Malmö inför säsongen och 3,43 in på den tredje perioden spräckte han Ahlsenfelts nolla.

Malmö gjorde ett tappert försök att i slutminuten göra ett segermål. Men ivern blev för stor.

Målvakten Markus Svensson var på väg av planen och en sjätte utespelare skickades in. Då vänder Svensson tillbaka och Malmö blev en man för mycket på plan och försöket gick i stöpet.

Till straffar

Förlängningen blev mållös och matchen tvingades till straffar.

Där bjöd båda lagens målvakter på flera räddningar. Till slut var det Malmös målskytt Morten Green som satte den sista och avgörande straffen.

– Jag hade gärna sett tre poäng, säger Malmötränaren Göran Karlsson till Viasat Hockey, och syftar till att deras skottövertag var väldigt stort.

Växjös tränare Janne Karlsson var nöjd med försvaret men offensivt kunde det ha varit bättre.

– Vi har inget tryck i grejerna idag, säger han till Viasat.

AIK vann igen

AIK har avvärjt konkurshotet men de ekonomiska svårigheterna kvarstår. Men problemen till trots fortsätter laget att imponera spelmässigt.

En 4–0-seger mot Västerås gör att laget fortsätter vara starka i den jämna toppen på hockeyallsvenskan.

Klubbens tredje raka seger och tredjeplatsen i tabellen behåller dem ett tag till i alla fall.