Malmö-jubel efter 1–1-målet.

Äntligen Malmö.

Borta mot Mora blev seger efter straffar.

Nu är det sex poäng upp till den sista play off-platsen.

Malmös chans till en play off-plats lever efter straffsegern mot Mora på bortais. Efter en mållös förstaperiod bjöd lagen på en varsin fullträff i andra. Nichlas Hardt fick av en slump pucken frispelad och tryckte dit 1–0 efter 8.32. Mora skulle dock replikera blixtsnabbt. Bara 34 sekunder senare slarvade Malmö i defensiven och Niklas Fogström tryckte in pucken i nätmaskorna. Det var oavgjort efter två spelade perioder. Båda lagen vaskade fram fina chanser men målvakterna höll siffrorna nere.

Höglunds ribbträff

I tredje var Malmö nära att ta ledningen vid ett flertal tillfällen. Perioden fortsatte sedan med chanser från båda håll, men matchen gick till förlängning. Malmös forward Jonas Höglund inledde övertidsperioden med ett skott i ribban, men matchen gick till straffar, och där kunde Malmö avgöra och rädda en livsviktig poäng. Kommer Malmö ikapp och kniper en play off-plats? Laget har sex poäng upp och en match mindre spelad.