"Stor psykologisk betydelse"

Karlskoga var obesegrade hemma och Djurgården utan bortaseger.

Men Sam Lofqvists första allsvenskamål i Djurgårdströjan bröt båda sviterna.

– Det känns bra, säger Djurgårdsbacken till TV10.

Djurgården har haft svårt på bortaplan så här långt i allsvenskan, förlust mot Västerås och två övertidsförluster mot Almtuna respektive Mora har gjort att Dif hamnat efter i tabellen inledningsvis. Tvärtom mot Karlskoga som vunnit allt på hemmaplan fram till dagens match.

Men mot Karlskoga var det Djurgården som tog kommandot i första perioden. Redan i första anfallet kom Michael Holmqvist fri men utan att lyckas överlista Justin Pogge i Karlskoga-målet. Men han skulle få revansch knappt 15 minuter senare när han rakade in en retur på en fin Marcus Sörensen-aktion i powerplay.

Karlskoga starka i andra

I andra perioden svängde pendeln. Bland annat drog Djurgården på sig fem utvisningar och till slut fick också Karlskoga utdelning. Före detta Djurgårds-spelaren Alexander Deilert handledssköt in 1-1 under armen på Adam Reiderborn.

Inför avslutande perioden var Tony Zabel tydlig med vad som gällde:

– I andra straffas vi hårt av utvisningarna. Vi måste hålla oss på banan. Vi ska vinna idag, säger han.

Och man höll sig borta från utvisningar, i stället drog Karlskoga på sig två stycken och i det sista powerplayet smällde Sam Lofqvist in ett slagskott i taket bakom Justin Pogge. Ett ledningsmål som höll hela vägen till Djurgårdens första bortaseger i år.

– Det känns bra att ta en seger efter full tid till slut, vi har haft många tuffa matcher på slutet, säger segerskytten till TV10 direkt efter matchen.

Joakim Eriksson tryckte på vikten av en bortaseger:

– Det är viktigt att få en bortaseger, det har stor psykologisk betydelse, säger den rutinerade centern.

Timrå hade 2-0 hemma mot Asplöven men Haparandalaget är svårslagna i år. Med 5,32 kvar kvitterade före detta Timrå-backen Jesper Dahlroth och i förlängningen dröjde det bara 31 sekunder innan Anders Grönlund fixade bonuspinnen till Asplöven.