VIK ”stal” segern – ny serieledare

Publicerad 2014-01-29

Jonas Fransson var mästertjuven när hans lag ”stal” segern mot BIK Karlskoga.

Nu lyfter Västerås till serieledning i den rekordjämna tabelltoppen.

Matchen slutade 2-1 till bortalaget sedan målvakten fullständigt spikat igen kassen.

BIK Karlskoga öste på rejält under matchens första två perioder. Hemmalaget kom i intensiva vågor och skapade mängder av lägen.
Problemet?
Formtoppade Jonas Fransson storspelade i kassen för Västerås. Kvällens match målades upp som en duell mellan honom och BIK:s målvakt Justin Pogge – de båda med flest hållna nollor av seriens målvakter – och det är ingen tvekan om vem som gick segrande ur den striden.
Just när BIK:s press var som värst i den andra perioden smög unge Mathias Bromé, 19, fram och petade påpassligt in 2-1 för Västerås. Det var talangens andra mål för kvällen, och en riktig kalldusch för hemmalaget.

Karlskoga ned på tredje plats

Tredje perioden blev en lång kamp: BIK Karlskoga mot Jonas Fransson. Med fyra minuter kvar fick Henrik Björklund chansen från straffpunkten, men även han gick bet mot målvakten. Tillsammans med ett organiserat försvar kunde Fransson hålla undan och säkra tre poäng till bortalaget.
Segern betyder att Västerås går om Karlskrona i tabellen. En poäng före, men en match mer spelad. BIK Karlskoga sjunker till en tredjeplats, tre poäng före Malmö Redhawks.