NHL-målvakten glänste

Publicerad 2012-11-14

39 räddningar av Enroth i streckmötet

Tingsryd – med debuterande Conny Strömberg i laget – sköt 40 skott på mål.

Men NHL-målvakten Jhonas Enroth släppte bara ett förbi sig och såg till att Almtuna segrade i streckmatchen.

– Han var vansinnigt bra samtidigt som vi spelade ruggigt bra i egen zon och framför målet, säger tränaren Johan Silfwerplatz till unt.se

Enroth.

Jhonas Enroth fick lämna isen som förlorare i debuten med Almtuna i måndags. Redan efter 4.25 tvingades han släppa in första målet i matchen som Asplöven vann med 4-3.

Förlusten gjorde att Almtuna halkade ned under det negativa kvalstrecket.

Bara två dagar senare, mot Tingsryd, var Enroth den största anledningen till att Uppsalalaget snabbt tog sig upp på tolfte plats i hockeyallsvenskan igen.

NHL-målvakten bombarderas med skott från första nedsläpp och stod pall.

Assist av Strömberg

I stället kunde Daniel Hermansson, som noterades för ett hattrick mot Asplöven, göra 1-0 till Almtuna efter 14.51 av den andra perioden.

Mindre än två minuter senare utökade Johan Berggren till 2-0.

Enroth tvingades till slut kapitulera i den tredje perioden. Med tio minuter kvar att spela reducerade Pontus Netterberg för Tingsryd i spel fem mot fyra. Debuterande Conny Strömberg fick assistpoängen.

Men det blev också Tingsryds enda mål i matchen.

Enroth, som har kontrakt med Almtuna till den 7 januari, räddade totalt 39 skott och i tom bur kunde Martin Nilsson fastställa slutresultatet till 3-1.

I och med förlusten halkade Tingsryd ned på trettondeplatsen med två poäng upp till just Almtuna.

– Jag är oerhört glad för de här poängen. Tingsryd borta är en svår match. Jag har aldrig varit med om att vinna här nere, säger Johan Silfwerplatz.

Utspelat Malmö vann

Västerås spelade ut Malmö totalt i den första perioden och vann skotten med hela 14-1. 1.01 i på den andra perioden kom ledningsmålet – men det var Malmö som gjorde det. Mattias Persson överlistade Lars Johansson i Västerås mål och förlängde sin poängsvit till fem raka matcher.

RJ Anderson utökade sedan ledningen till 2-0 innan Tim Heed – förra säsongen i Malmö – reducerade efter 37 sekunder av den tredje perioden.

I slutminuterna gjorde Mattias Persson 3-1 till skåningarna med sitt andra mål för kvällen och i tom bur fastställde Johan Björk slutresultatet till 4-1.

Segern var Malmös fjärde raka. I målet räddade Pontus Sjögren 38 skott.

Ett dygn efter derbyförlusten mot Mora studsade serieledande Leksand tillbaka och slog Oskarshamn på hemmaplan. Österrikaren Michael Raffl grundlade segern med två mål.

Övriga målskyttar för Leksand var 17-årige Jacob de la Rose och Johan Ryno.

Oskarshamn har nu förlorat fyra raka matcher och ligger på nionde plats.

Luleåjunioren Johan Porsberger lånades in till Asplöven inför matchen mot Troja-Ljungby och behövde bara sju minuter för att bli målskytt.

I slutet av den andra perioden blev forwarden sedan tvåmålskytt genom att göra 5-0 till norrbottningarna, som nu vunnit tre raka matcher.

I den tredje perioden putsade Troja-Ljungby till förlustsiffrorna med två mål.

Ryssen Vjatjeslav Truchno var Asplövens främste poänggörare för kvällen med två mål och en assist.