Publicerad 2013-03-16

Mardrömskväll för finske målvaktstjärnan

Pekka Rinne.

Två insläppta mål efter åtta minuter.

Då byttes Nashvilles finländske målvakt Pekka Rinne ut – utan att ha räddat ett enda skott.

– Det är pinsamt, säger han.

Natten mot fredag blev Pekka Rinne utbytt tidigt i den andra perioden mot Vancouver Canucks efter att ha släppt in fyra mål.

I natt var Rinne, som hållit fem nollor den här säsongen och toppar den statistiken i NHL, tillbaka mellan Nashville Predators stolpar för att ta en snabb revansch.

I stället blev det en ny mardrömsmatch.

Den här gången dröjde det bara åtta minuter innan den 30-årige finländaren fick lämna kassen. Calgary Flames hade då gjort två mål – på två skott.

– Jag har inga ursäkter. Det är helt enkelt pinsamt. Jag måste hitta ett sätt att hjälpa mitt lag och det har varit svårt de senaste två matcherna. Samtidigt måste jag på något sätt bara glömma de här matcherna, säger Rinne till nhl.com.

Nashville lyckades inte hämta sig efter den tunga starten och förlorade till slut med 3-6.

Stöttas av tränaren

Coachen Barry Trotz säger att förlusten inte var Rinnes fel:

– Vi är i en situation där spelare får stå fria framför vårt mål. Jag tänker inte be våra målvakter att göra den typen av räddningar.

I Calgary noterades svenske Mikael Backlund för en assist och har därmed gjort poäng i tre raka matcher.

Med sex minuter kvar av ordinarie matchtid kvitterade Niklas Kronwall till 2-2 och ordnade fram en förlängning när Detroit Red Wings gästade Edmonton. Där fick Kronwall och Johan Franzén var sin assist till Pavel Datsiuks avgörande mål.

Henrik Zetterberg noterades för en passningspoäng i matchen.

Johan Hedberg motade 21 av 22 skott i New Jersey Devils möte med Philadelphia Flyers.

Det räckte till en poäng. I straffläggningen avgjorde Claude Giroux för Philadelphia.