All fakta från nattens NHL-slutspel

Boston – Montreal 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (06:30) Milan Lucic 1 (Marc Savard, Mark Stuart)

Andra perioden: 1-1 (04:26) Tom Kostopoulos 2 (Bryan Smolinski, Steve Begin)

Första övertidsperioden: 2-1 (09:25) Marc Savard 1 (Peter Schaefer, Dennis Wideman)

Skott: 31-28 (10-7, 9-11, 7-4, 5-6)

Utvisningar: Boston: 4x2 min, 1x5 min. Montreal: 5x2 min, 1x5 min.

Matchen:

Så har Boston äntligen lyckats besegra Montreal. Efter tretton raka förluster mot Original 6-rivalen kunde Marc Savard ge Boston en viktig seger med sitt övertidsmål i nattens match.

Montreal kontrollerade matchen, men stötte på en Tim Thomas i högform. Boston-målvakten gjorde 27 räddningar, inklusive sex på övertid, och höll sitt lag kvar i matchen.

Avgörandet föll under en avvaktande utvisning på en Montreal-spelare. Savard kom från bänken som sjätte utespelare och fick passningen av Dennis Wideman.

– När jag kom från bänken skrek jag så högt jag kunde till Wideman och lyckligtvis såg han mig, berättade Savard för AP.

Montreal har verkligen dominerat stort över Boston i år, och har bara varit i underläge i 17 minuter och 56 sekunder totalt under elva matcher lagen emellan.

Natten till onsdag, svensk tid, spelas match fyra.

Montreal leder med 2-1 i matcher.

NY Rangers – New Jersey 3-4 (1-1, 1-2, 1-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (03:01) Sergei Brylin 1 (Arron Asham, Michael Rupp), 1-1 (12:17) Brandon Dubinsky 1 (Jaromir Jagr, Martin Straka)

Andra perioden: 2-1 (06:50) Sean Avery 3 (Scott Gomez, Jaromir Jagr), spel fem mot tre, 2-2 (12:56) Patrik Elias 1 (-), spel fem mot fyra, 2-3 (15:19) Zach Parise 1 (Jamie Langenbrunner, Paul Martin), spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-3 (00:55) Brandon Dubinsky 2 (Martin Straka, Jaromir Jagr)

Första övertidsperioden: 3-4 (06:01) John Madden 2 (-)

Skott: 30-33 (12-10, 5-12, 12-5, 1-6)

Utvisningar: Rangers: 11x2 min. New Jersey: 8x2 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden)

Matchen:

New Jersey vann en måsteseger på bortaplan mot NY Rangers och undvek ett 0-3-underläge i matchserien. Stor matchhjälte blev John Madden, som satte 4-3 sex minuter in i övertiden. Madden skickade in pucken framför mål och pucken tog turligt på Rangers-backen Marc Staals skridsko och styrdes in bakom Henrik Lundqvist.

– Det var ett turmål, sa Madden. Jag trodde att en av våra stod framför mål, men deras kille stod där och pucken tog på hans fot och gick in. Vi behöver sådant flyt för att komma tillbaka i den här serien.

New Jersey spelade bra under övertidsperioden och sköt fem skott på Lundqvist innan segermålet föll.

– Vi tänkte inte, utan körde bara på. Vi ville verkligen vinna den här matchen och skapade många chanser, sa New Jerseys Zach Parise.

Segern var New Jerseys andra på elva matcher mot Rangers i år och det var första gången på de elva matcherna som Henrik Lundqvist släppte in fler än två mål mot dem.

Match nummer fyra spelas i Madison Square Garden natten till torsdag, svensk tid.

Rangers leder med 2-1 i matcher.

Washington- Philadelphia 0-2

(0-2, 0-0, 0-0)

Första perioden: 0-1 (5.53) R.J. Umberger 1 (Braydon Coburn), 0-2 (15.17) Jeff Carter 1 (Mike Knuble).

Skott: 24-41 (10-9, 6-14, 8-18).

Utvisningar, Washington: 5 x 2 min. Philadelphia: 6 x 2 min.

Publik: 18 277 (i Verizon Center).

Målvakter:

Washington: Cristobal Huet 95,1% istid 59.12 (39 räddningar).

Philadelphia: Martin Biron 100 % istid 60.00 (24 räddningar).

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 1, 2, -2, 19.39

Matchen: Philadelphia Flyers kvitterade till 1–1 i matchserien – tack vare målvakten Martin Biron.

Han svarade för en grym räddning på Alexander Ovetjkins handledsskott i första perioden, avvärjde Alexander Semins friläge i andra perioden och fantomräddade Dave Steckels läge i tredje perioden.

Biron räddade samtliga 24 skott och var strålande.

R.J Umberger och Jeff Carter gav Flyers en tidig 2–0-ledning att rida på. Laget spelade sedan en tajt defensiv och manövrerade ut Washingtons stjärna Alexander Ovejkin som bara tilläts skjuta fem skott.

Ställningen 1-1 i matcher.

Calgary – San Jose 4-3 (1-3, 1-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (01:31) Ryane Clowe 3 (Joe Thornton), spel fem mot fyra, 0-2 (03:19) Patrick Marleau 1 (Ryane Clowe, Joe Pavelski), 0-3 (03:33) Douglas Murray 1 (Jonathan Cheechoo), 1-3 (13:22) Jarome Iginla 1 (Dion Phaneuf, Adrian Aucoin), spel fem mot fyra

Andra perioden: 2-3 (10:14) Daymond Langkow 1 (Jarome Iginla, Owen Nolan), spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-3 (01:18) Dion Phaneuf 3 (Kristian Huselius, Owen Nolan), 4-3 (16:15) Owen Nolan 1 (Alex Tanguay, Cory Sarich)

Skott: 25-27 (4-8, 10-9, 11-10)

Utvisningar: Calgary: 5x2 min. San Jose: 3x2 min.

Matchen:

Ibland kan det vara värt mödan att kliva upp i ottan för att kolla på ishockey. Calgary – San Jose, en match som började klockan fyra i morse, innehöll det mesta man kan begära av ishockeyunderhållning. Många mål, tuffa tacklingar och en sagolik vändning av hemmalaget Calgary.

San Jose såg ut att ha avgjort matchen redan efter 3:33, då svenske backen Douglas Murray gjorde 3-0 för gästerna. Det var de snabbaste tre målen från matchstart i klubbens historia och det tvingade fram ett målvaktsbyte hos Calgary. Veteranmålvakten Curtis Joseph kom in istället för Miikka Kiprusoff och 40-åringen spikade igen buren totalt.

Tack vare mål av Daymond Langkow och Jarome Iginla hade Sharks ledning krympt till ett mål inför tredje perioden. Väl där tog det bara 78 sekunder innan Dion Phaneuf satte kvitteringen.

Calgarys vändning blev sedan komplett när veteranen Owen Nolan satte 4-3 med 3:45 kvar att spela.

I och med segern har Calgary satt rejäl press på storfavoriterna San Jose och leder nu med 2-1 i matcher. Nästa match spelas natten mot onsdag i Calgary.

Calgary leder med 2-1 i matcher.