Hetsporrarna fick matchstraff

Andreas Jämtin och Patric Blomdahl fajtas.

GÖTEBORG. Nu har Andreas Jämtin presenterat sig på allvar i Linköpings tröja.

I dag fick han matchstraff efter ett rallarslagsmål med Frölundas hetsporre Patric Blomdahl.

Linköping ledde med 4–0 i tredje perioden när Andreas Jämtin fick ett friläge. Skottet räddades och Jämtin skulle vika av mot sidan, men tacklades in i Frölundas nyinbytte målvakt Ari Ahonen av backen Tuukka Mäntylä.

Blomdahl kastade handskarna

Men Jämtin får oftast skulden även när han inte är boven och Janne Niskala var snabbt framme för att bråka med Jämtin.

Ahonen reste sig så småningom och kunde spela vidare. Men precis innan pucken skulle släppas brakade Andreas Jämtin samman med Frölundas hetsporre Patric Blomdahl, som spelade i just Linköping förra säsongen.

Av tv-repriserna att döma sa Jämtin något som fick Blomdahl att tappa fattningen helt.

– Han sa inget speciellt. Jag ville bara markera att det inte är okej att köra på vår målvakt, säger Blomdahl till sportbladet.se.

Jämtin bekräftar för Corren att han inte sa något speciellt.

– De var väl lite frustrerade för att de förlorade. Det blir ju lätt så, säger Jämtin till Corren.

Heta känslor

I vilket fall gav Blomdahl Jämtin ett slag på käften och kastade sedan handskarna för ett slagsmål i NHL-anda. När det värsta tumultet lagt sig valde domaren Morgan Johansson att ge båda spelarna matchstraff. Dessutom fick Joe DiPenta tio minuters utvisning för att ha bråkat med Jämtin.

– Jag anser att Blomdahl ska två minuter extra eftersom det var han som startade bråket. Jämtin bara försvarade sig. Jag förstår inte domarens agerande där, säger Linköpings tränare Slavomir Lener till TT.

Några synpunkter om bråket hade inte Frölundas tränare Ulf Dahlén.

– Nej, men däremot kan man väl tycka att Jämtin ska ha en utvisning när han kör över vår målvakt. Det var ju det som var upptakten till bråket.

Jämtin gjorde i dag sin femte match i Linköpings tröja. Sedan tidigare var han bara noterad för en assist och tolv utvisningsminuter.