Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-30

Johan Holmqvist utbytt när Linköping krossade Frölunda

Johan Holmqvist kastar målvaktsspaden i besvikelse.

Underläge med 4–0 – då fick Johan Holmqvist nog.

Linköping knäckte Frölundas målvakt i Scandinavium och vann med förkrossande 5–0.

– Linköping gav oss en lektion i hur man spelar ishockey, säger Frölundas Ronnie Sundin.

Serieledande Linköping fick en kanonstart. Redan efter 5.30 skänkte Tuukka Mäntylä bort pucken till Niklas Persson som skickade in 1–0.

Fredrik Emvall utökade sedan till 2–0 trodde de flesta, men domaren Morgan Johansson uppmärksammades på en offside av sin linjeman och dömde bort målet.

Men 2–0 skulle komma innan första perioden var över. Jaroslav Hlinka tilläts ostörd åka igenom Frölundaförsvaret, skjuta ett skott och slå in sin egen retur.

”Inget att skylla på”

Frölunda vann skottstatistiken i första perioden med 16–7, men var ineffektivt. I stället kunde Jan Hlavac kontra in 3–0 direkt i andra perioden. Och när en helt omarkerad Jaroslav Hlinka fick stå framför Frölundas mål och peta in 4–0 efter 15.04 tackade Johan ”Honken” Holmqvist för sig och ersattes av Ari Ahonen.

”Inte mycket att hämta”

– Vi spelar för dåligt framför eget mål. På deras 4–0-mål lämnar vi ”Honken” helt ensam. Förutsättningarna inför matchen har varit bästa tänkbara så vi har inget att skylla på, sa Frölundas Patric Blomdahl, som spelade i just Linköping förra säsongen, till ppv inför tredje perioden.

I slutakten chansade Frölunda och plockade ut Ahonen när Fredrik Emvall visades ut. Men i stället för reducering kunde Niklas Persson sätta 5–0 i tom kasse och döda matchen.

– Vi hade inte mycket att hämta i dag, säger Frölundas Ronnie Sundin till ppv.