Sidney Crosby förde laget till ännu en seger

Evgeni Malkin, Ryan Malone och Sidney Crosby firar ett av fyra Pittsburghmål i natt.

Sverigebekanta Marian Hossa och superstjärnan Sidney Crosby leder sitt Pittsburgh från klarhet till klarhet.

I natt kom elfte segern på tolv matcher – 4-1 mot Philadelphia.

Segern innebär inte bara att Pittsburgh har en hysteriskt fin formkurva, den ger också ett enorm övertag och förmodligen mer än bara ett ben i Stanley Cup-finalen.

Redan efter mindre än åtta minuters spel hade Pittsburgh gått ifrån till 2-0. Första målet prickade Ryan Whitney in och 2-0-målet satte Marian Hossa, som samtidigt gjorde sitt sjunde mål i årets slutspel.

Vid båda tillfällena var det spelgeniet och superstjärnan Sidney Crosby som stod bakom framspelningarna.

Även om Philadelphia lyckades reducera redan i första perioden så blev det aldrig riktigt knivskarpt i den här matchen heller.

Marc-André Fleury i Penguinsmålet bombades inte med skott – bara 17 på hela matchen – och när 3-1 föll i mitten på sista perioden hade Philadelphia inte mer krut att ladda bössorna med.

Innan slutsignalen gick hade Marian Hossa noterats för sin åttonde fullträff, den här gången i tom bur.