Almtuna krigar på och kvalserieplatsen känns allt närmare.

I den tuffa bortamatchen mot Bofors tog Uppsalalaget återigen en trepoängare och nu är laget trea – två poäng före Växjö som dock har en match mindre spelad.

Men snart möts lagen i Uppsala – och det blir garanterat en nagelbitare.

Ifjol åkte Almtuna ut i play off 2 mot just Växjö – och man vill garanterat ta revansch efter den snöpliga sortin.

Almtuna inledde piggt och gick upp till en tvåmålsledning i första perioden – men 13 sekunder före pausvilan reducerade Jacob Blomqvist i spel fem mot fyra och hemmalaget hade kontakt igen.

Carl Gustafsson gjorde sitt andra mål för kvällen när han utökade till 3–1 i inledningen av andra perioden. Målet var matchavgörande och Bofors lyckades sedan inte komma närmare.

Fredrik Pettersson-Wentzel fortsätter att imponera i målet och talangen kommer bli en viktig del i Almtunas slutstrid.

Borås–Leksand 4–3 efter straffar

Leksand hade svårt i bortamötet med Borås och föll efter straffar.

Borås inledde starkt och tog ledningen redan efter 55 sekunders spel men Leksand kom tillbaka och kvitterade.

Det var oavgjort i paus i en rätt jämn period där hemmalaget inte visade någon större respekt mot serieledarna.

I andra perioden tvingades gästerna återigen att kvittera Borås ledning – och det var ovisst inför sista perioden.

Borås var verkligen på tårna och fem minuter från slutet var det hemmalagets tur att utjämna Leksands ledning.

I förlängningen var hemmalaget närmast ett segermål. Leksand hade bara ett skott mot mål och kändes något oinspirerat – men Borås vann till slut efter straffläggning.

Under senare tid har Dalalaget spelat sämre mot lag som man egentligen ska vinna enkelt mot. Om det är undermedveten underskattning eller dålig inställning är en bra fråga.

Det är inte långt till kvalserien och givetvis måste man vara på topp i varje match för att hitta den rätta känslan och formen.

Vinner AIK sin match mot Sundsvall på bortaplan imorgon har Solnalaget bara fyra poäng upp till förstaplatsen när tre omgångar återstår.