Leksand vann efter vändning

Publicerad 2012-01-06

Så slutade övriga matcher

Karlskoga-Tingsryd 2-1

Karlskoga såg ut att vara på väg mot sin andra raka förlust. Något som bara hänt tabelltvåan en gång tidigare under säsongen.

Men 9.13 in i den tredje perioden kunde Tobias Thermell kvittera till 1-1 i power play och drygt tre minuter senare smällde det till igen, då David Lidström prickade in 2-1.

Trots två utvisningar i slutminuterna kunde Karlskoga hålla undan.

Dessutom förlängde Linus Persson, som länge var tveksam till spel på grund av sjukdom, sin poängsvit till 15 raka matcher genom en assist till Thermells fullträff.

För Tingsryd var förlusten den fjärde raka.

Almtuna-Leksand 2-3 (straffar)

Mållöst fram till den tredje perioden.

Då klev hemvändaren Jimmie Kraft fram i sin första hemmamatch för säsongen och petade in 1-0 till Almtuna i power play.

Med drygt fyra minuter kvar att spela av ordinarie matchtid gjorde sedan den förre detta Leksandsspelaren Daniel Hermansson 2-0.

Men Leksand skulle komma igen och de skulle göra det snabbt.

När matchklockan stod på 15.18 reducerade Jacob Blomqvist och bara 19 sekunder senare kvitterade Martin Janohls.

I straffläggningen knep Leksand dessutom extrapoängen och klättrade förbi Västerås, som dock har en match mindre spelad, upp på tredje plats.

Oskarshamn-Södertälje 4-3 (straffar)

Stefan Öhman missade hela hösten på grund av en avsliten hälsena. Den 29 december gjorde Oskarshamns stjärnförvärv säsongsdebut i förlustmatchen mot Malmö.

Mot Södertälje kom hemmadebuten och han var högst delaktig i att två poäng kunde bärgas.

I inledningen av den tredje perioden spelade Öhman nämligen fram till Nicklas Jadelands 3-3-mål, vilket sedermera gjorde att matchen fick avgöras på straffar.

Där klev målskytten Jadeland fram på nytt och och avgjorde.

Troja-Ljungby-Mora 2-3 (övertid)

Mora hakar på i förkvalseriekampen.

På fredagen var det backen Robin Gartner som visade vägen när dalalaget tog sin tredje raka seger.

23-åringen spelade fram till Moras samtliga tre mål när Troja-Ljungby besegrades i en match där lagen följdes åt tills Jens Jakobs avgjorde i power play 1.10 in i förlängningen.

Mora har tre poäng upp till sjundeplacerade Malmö, som just nu innehar den sista platsen till förkvalserien.

Sundvall-Borås 3-2 (straffar)

2-14 i målskillnad på de tre senaste matcherna.

I bottenmötet borta mot Sundsvall fick jumbon Borås däremot en kalasstart

Victor Backman satte ledningspucken redan efter 2.16 av den första perioden.

Nästa mål i matchen var också Borås. I början av den tredje perioden utökade Tim Bränholm till 2-0 i power play.

Sedan vände det.

Sundsvalls svarade snabbt genom ett mål av lagkaptenen Oscar Johansson och med mindre än tre minuter kvar att spela av ordinarie matchtid kvitterade Adam Pettersson till 2-2.

Pettersson ordnade även extrapoängen till Sundsvall genom att avgöra straffläggningen.