Klasen grinig när Malmö derbyföll

Publicerad 2011-12-08

Tacklade spelare rakt i ryggen

ÄNGELHOLM. Rögles storform håller i sig.

4–2 mot Malmö var sjätte raka hemmasegern och nu är Rögle om storsatsande Malmö.

– Vi ska ta oss till kvalserien. Om vi gör det via topp tre eller play off spelar ingen roll. Det är på slutet som vi ska vara bäst, säger coachen Dan Tangnes.

Sen han tog över huvudrollen i båset har Rögle vunnit åtta av nio matcher.

Med 47 sekunder kvar avgjorde Eric Himelfarb i tom bur mot ett desperat Malmö som jagade kvittering. En mycket logisk seger sett till hela matchen.

– Sen jag kom in i bilden är andra perioden i dag den bästa vi har spelat, säger Tangnes.

Malmö tog ledningen i den första fartfyllda och mycket jämna perioden. Morten Green frispelade snyggt Ivan Ciernik som enkelt kunde stöta in 1–0.

Klasen grining

Rögle spelade tufft och satsade ofta hårt på Malmös stjärna Linus Klasen som tappade humöret flera gånger. Redan i efter 32 sekunder hämnades han en attack genom att tackla Daniel Sylvander i ryggen – när Röglespelaren var på väg in i eget bås och redan hade passerat in genom dörren.

Ingen åtgärd för den tacklingen men när Klasen senare drog ner Sean Curry med klubbladet över halsen på motståndaren blev det utvisning.

Malmö förde spelet i första perioden men Rögle åt sig in i matchen mer och mer med sitt konsekventa snabba spel. Kvitteringen av Alexander Bonsaksen 2.29 före periodens slut var logisk. Målet kom till efter smart förarbete av Eric Himelfarb som höll inne passningen tills Malmöförsvararna gått bort sig och tappat markeringarna framför mål.

Rögle kontrade sönder Malmö

Andra peioden inleddes med ett snabbt ledningsmål för Rögle. Ted Brithén fick fritt att gå runt buren bakifrån efter att Christopher Liljewall tursamt fått till en öppnande passning via sargen.

Efter det målet blev det Rögles match.

– Det stor felet när jag kom in var att många lämnade över ansvaret till andra. Nu vill alla ge avtryck när de är inne på isen, förklarar Tangnes Rögles förvandling från bottenlag till ett lag på jakt mot elitseriecomeback.

Daniel Sondell fick enkelt glida igenom och placera in 3–1 sedan Malmös Robin Weihager agerat som ett klassiskt rundningsmärke. Då kändes matchen definitivt avgjord men Malmös målvakt Pontus Sjögren höll Redhawks kvar i matchen som tände till när veteranen Jesper Mattsson i numerärt överläge sköt klockrent i stolpen, men pucken studsade via Röglemålvakten Jonas Franssons ben in i mål.

Formstarka Rögles toppar var backen Daniel Sondell samt Daniel Sylvander, alexander Lindqvist-Hansen och spelskicklige Eric Himelfarb, men hela laget presterade en stark arbetsinsats.

Malmö var mer ojämnt. Linus Klasen på dåligt humör briljerade inte. Tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm blandade och gav. Backen Daniel Josefsson agerade säkert, Morten Green blixtrade till ibland och Jesper Mattsson steg fram mot slutet när Malmö jagade kvittering inför de 4 432 åskådarna.