Publicerad 2011-11-16

Segrar för Malmö, Bofors, Rögle, Tingsryd och Sundsvall

Jesper Mattsson satte avgörande straffen.

Oskarshamn - Malmö 2-3 (straffar)

Malmö såg ut att gå mot tre poäng på bortaplan mot Oskarshamn, men i den sista minuten kvitterade smålänningarna till 3-3.

IKO-tränaren Fredrik Söderström tog ut målvakten och AIK-lånet Niklas Lundström och med 47 sekunder kvar att spela kunde Evan McGrath forcera in pucken efter en rörig situation framför Pontus Sjögren.

Efter en mållös förlängning blev det straffar. IKO-backen Sam Lofquist, som slagit en klassisk youtube-straff, försökte sig på en spektakulär straff, men Pontus Sjögren räddade och istället avgjorde veteranen Jesper Mattsson tillställningen genom att sätta sin andra straff för kvällen.

Malmö har nu vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

Bofors - Västerås 4-3

Bofors var i ordentlig brygga efter två perioder mot ett hett Västerås som också ledde med 3-1.

Men formstarka Bofors vände och vann matchen tack vare tre mål på drygt tre minuter i den sista perioden.

De två första målen - Daniel Wessners 2-3 och Linus Perssons 3-3 - kom med bara 13 sekunders mellanrum och strax därefter avgjorde veterancentern Tobias Thermell med sitt 4-3-mål i power play.

Värmlänningarnas förstakedja - med Persson, Thermell och Kristofer Näslund - låg bakom tre av fyra mål. Bofors har nu vunnit nio av de tio senaste matcherna och utökade avståndet till kvalseriestrecket till hela nio poäng.

Rögle - Borås 3-2 (övertid)

Kanadensaren Eric Himelfarb är het just nu.

Rögles kanadensare svarade för dubbla mål senast mot Mora när Rögle vann med 5-2, och hemma mot Borås slog han till igen. På övertid skickade den spelskicklige centern in avgörandet (3-2) efter bara 19 sekunder.

Himelfarb spelade också fram till Daniel Glimmenvalls viktiga 2-2-mål i början av den sista perioden.

Efter att ha vunnit och förlorat varannan match under de sju senaste matcherna så har Rögle nu två raka segrar. Nye huvudtränaren Dan Tangnes är därmed fortsatt obesegrad.

Almtuna - Tingsryd 0-3

I 46 minuter var det målvakternas kamp i den viktiga matchen mellan Almtuna och Tingsryd.

Almtunas Christian Engstrand och Tingsryds Michal Zajkowski var omutliga i målburarna, innan islossningen kom för Tingsryd i den sista perioden.

Inom loppet av 21 sekunder gjorde smålänningarna 1-0 och 2-0 genom Robin Olsson respektive Thomas Larsson. Stjärnan Dustin Johner avslutade målskyttet fram till 3-0 i tom bur.

Michael Zajkowski motade totalt 31 skott och nollan var hans första för säsongen.

I och med segern så passerade Tingsryd Almtuna i tabellen.

Sundsvall - Mora 2-1

Sundsvall inledde säsongen med bara fem poäng på 16 matcher, men har nu hittat formen på allvar.

Fjärde vinsten på de fem senaste matcherna kom på hemmaplan mot Mora. Lagkaptenen Oscar Johansson skickade in 1-0 innan Daniel Viksten kvitterade för Mora, men bara en och en halv minut efter det målet kom segermålet inprickat av backen Eric Moe.

Efter tre raka starter av Gustaf Lindvall i mål så fick Axel Brage chansen i Sundsvall mål - och han visade klass med 28 räddningar på 29 skott.