Tre insläppta mål – och målkungen skadad

Skellefteå vann den första kvartsfinalen.

Den andra inleddes betydligt sämre.

Laget släppte i den första perioden in tre mål och förlorade den med 1–3.

Dessutom klev lagets målkung Mikko Lehtonen av skadad.

Skellefteå fick en skön start på kvartsfinalserien mot Linköping då de vann den första matchen i förrgår.

I kväll, när de möts i Linköping, inledde de betydligt sämre. Redan efter 3.48 tog LHC ledningen, efter en riktig indianare av backtalangen Adam Larsson, 18. Larsson slog pucken rakt in i banan, där Sebastian Karlsson tog hand om den.

– Det där funkar inte ens i pojklaget, säger Canal Plus expertkommentator Thomas Johansson.

Karlsson spelade sedan snett framåt till Jaroslav Hlinka som vid Andreas Hadelövs vänstra stolpe kunde ta fast pucken och lägga in 1–0 i öppet mål.

Lehtonen skadad

Mindre än sju minuter senare kunde Andreas Jämtin i power play sätta en retur som innebar 2–0.

Strax därefter kom nästan motgång för Skellefteå. Då tvingades Mikko Lehtonen, som vann elitseriens målliga, kliva av. Enligt Canal Plus har han haft problem med att stödja på knäet.

Strax efter att Lehtonen klivit av reducerade Skellefteå i power play genom Jimmie Ericsson, men LHC kunde en dryg minut senare göra 3–1 i power play genom Niclas Hävelid, vilket var ställningen efter den första perioden.

I den andra perioden testade Mikko Lehtonen att spela igen, men testet höll inte och han försvann igen.