Nya mål av formstarke Jens Bergenström

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-16

Vinster för Leksand, Mora och Oskarshamn

Leksand – Sundsvall 4-2

Sundsvall chockade Leksand i Tegera Arena genom att ta ledningen med både 1-0 och 2-1 i den första perioden, men orkade inte stå emot till slut, utan förlorade med 4-2.

Martin Karlsson sköt 2-2 och Tommy Enström 3-2 i den första perioden, och mitt i matchen ökade Jens Bergenström på till 4-2 till Leksand, vilket också blev slutresultatet. Formstarke Bergenström har därmed gjort åtta mål på de åtta senaste matcherna.

Leksand vann dessutom skotten med hela 35-20.

Dalmasarna plockade därmed sjunde raka hemmavinsten och stärkte tredjeplatsen i tabellen eftersom Rögle samtidigt tappade poäng.

Borås – Mora 1-4

Borås pressade långa stunder Mora på hemmaplan, men dalkarlarna kunde ändå vinna med 4-1 tack vare sina offensiva spetsar.

Alexander Hilmerson, som visat fin målform sedan sin skadecomeback, sköt både 3-1 och 4-1 med två tunga mål som tog udden av hemmalaget. Daniel Viksten hade också en fin kväll, han gjorde 1-0 redan efter dryga minuten, och spelade fram till både 2-0 och 4-1.

Mora avlossade bara totalt 21 skott på hela matchen, och uppvisade således en bra effektivitet när läge väl gavs.

Segern innebär att Mora nu är femma i tabellen.

Troja/Ljungby – Oskarshamn 4-6

Troja jagar nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan, men lyckades inte knipa poäng i det viktiga hemmaderbyt mot Oskarshamn, utan förlorade istället med 6-4.

Oskarshamn gick upp i en 3-1-ledning redan i den första perioden, och även om Troja krympte avståndet i mitt- och slutperioden så kom man aldrig ikapp.

Markus Nilsson sköt 4-5 i power play mitt i sista perioden, men istället för en kvitteringspuck så gjorde Linus Morin 6-4 för Oskarshamn i tom bur.

Oskarshamn, som mirakelvände mot Bofors senast där man gjorde åtta raka mål, har sent om sider hittat tillbaka till toppformen, och plockade nu tredje raka segern. Smålänningarna har därmed fortsatt playoffhopp. Laget är, med fem matcher kvar att spela, fem poäng från sjundeplatsen.