Dagens namn: Orvar

Glödhet Mattias Persson lyfter bottenlaget

Tingsryd – Troja/Ljungby 2-7

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-04

Mattias Persson är fortsatt glödhet, och hans formtopp har fört upp Troja på säker mark i tabellen, då man via förkrossande 7-2 mot Tingsryd passerade både just Tingsryd och Sundsvall, och nu är tolva i tabellen.

Persson sköt dubbla mål och det var tredje matchen i rad som han blev tvåmålsskytt, och sjunde matchen i rad som han blev målskytt.

Tingsryd ledde med 2-1 efter sex spelade minuter. Då kvitterade Persson innan han spelade fram Adam Miller till 3-2, och i början av den andra perioden slog Persson också in 4-2 i power play. Det avgjorde matchen innan siffrorna rasade iväg till 7-2.

Tingsryd har förlorat sju raka matcher och har bara en straffvinst på de tolv senaste matcherna. Laget är nu sist i serien.

Borås – Växjö 2-3 (övertid)

Serieledarna Växjö fortsätter att vara svårslagna, trots underlägen.

Senast låg Växjö under med 1-3 mot Troja/Ljungby, men vände till en 4-3-seger.

Den gången var Josh Soares hjälten, mot Borås, där Växjö hamnade i ett 0-2-underläge var det en annan import, Dustin Johner, som axlade hjälterollen. Han satte både 1-2 och 2-2 när Växjö hämtade upp underläget.

På övertid avgjorde sedan Daniel Åhsberg och smålänningarna bärgade därmed fjärde raka segern och befäste serieledningen.

Borås hade innan matchen tre raka vinster.

Västerås – Sundsvall 6-2

De två nya slovakerna fortsätter att leverera för Västerås.

Senast gjorde båda mål i den viktiga segern mot Bofors, och hemma mot Sundsvall var det dags igen. Lubomir Vaic satte två mål i 6-2-segern – han har nu gjort tre mål på tre matcher – och Jaroslav Jabrocky svarade för en assist.

Därmed tar Västerås – som kommer vara utan knäskadade skyttekungen Damien Fleury i två till fyra veckor – över den sjunde och sista playoffplatsen från Malmö.

För Sundsvall är det fortsatt nattsvart. Laget förlorade inte bara nionde raka matchen, man ramlade också under det negativa kvalstrecket eftersom Troja/Ljungby besegrade Tingsryd.