2.50 in i mittperioden gjorde Calgary 4–0.

Tack och godnatt för Colorado?

Knappast.

Avalanche vann matchen efter straffar.

Vädningen fullbordad Ryan Smyth jublar efter att ha slagit in den avgörande straffen.

Colorado Avalanche svarade för en redan klassisk comeback hemma mot Calgary Flames.

Flames hade ledningen med 3-0 efter den första perioden efter mål av Dion Phaneuf, Marcus Nilson och Jarome Iginla.

När sedan Iginla med sitt andra mål för kvällen ökade på till 4-0 efter 2.50 av den andra perioden var Avalanche nere för räkning till nio, men ännu inte utslagna.

Målvakten Peter Budaj byttes ut mot elitseriebekante Jose Theodore och den första reduceringen kom bara 13 sekunder efter Iginlas mål.

Påhejade av en alltmer vild hemmapublik kröp hemmalaget närmare och när backen Kurt Sauer kvitterade till 4-4 efter 16.22 visste jublet inga gränser.

Matchen blev lugnare efter kvitteringen och fick avgöras på straffar och där fullbordade hemmalaget en minnesvärd kväll som ingen i Pepsi Center någonsin lär glömma.