Bäckström gjorde mål på Bäckström

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-25

Svenskens poängsvit är nu nio matcher lång

Washingtonsvensken Nicklas Bäckström överlistar Minnesotas finska målvakt Niklas Bäckström.

Nicklas Bäckströms fina form håller i sig.

Hans mål inatt mot Minnesota innebär att hans poängsvit nu är nio matcher lång.

NHL

”Bäckis” mål betydde 3-4 och kom med knappt två minuter kvar att spela. Nyblivne 21-åringen nöp till direkt när pucken dök upp framför honom. Det höga skottet var otagbart för svenskens namne – Wilds finländske målvakt Niklas Bäckström.

Bäckström – svensken – är nu uppe i 20 poäng på 21 matcher.

Capitals gjorde tre mål inom loppet av tre och en halv minut i slutet på tredje perioden, men Minnesota kunde hålla undan och vinna matchen.

Washington saknade tunga trion Sergej Fjodorov, Mike Green och Aleksandr Siomin på grund av skada. Men Michael Nylander spelade – 18.55 – dock utan att göra poäng.

Kim Johnsson fick näst mest speltid för Wild.

Dallas Stars mönstrade tre svenskar i förlustmatchen (3-4) mot Philadelphia Flyers. Loui Eriksson passade fram Mike Modanos 2-2-mål i inledningen av andra perioden. Det var Erikssons 14:e poäng i säsongens 20:e match.

Nicklas Grossman och Fabian Brunnström spelade också för Stars och hamnade båda på minus ett.

Dallas har förlorat åtta av de senaste tio matcherna och ligger sist i hela NHL.

Flyers är däremot inne i en stark period med fem raka segrar. Klubben inledde säsongen med sex raka förluster, men verkar ha fått ordning på spelet nu.

– Vi grävde en grop åt oss själva, så det är skönt att börja klättra uppåt i tabellen, sa matchvinnaren och tvåmålsskytten Mike Knuble till AP.

Henrik Lundqvist kom tillbaka starkt mot Phoenix Coyotes. Efter att ha blivit utbytt i sin senaste match räddade han 35 av 36 skott och såg till att Rangers kunde vinna med 4-1. Det var fjärde gången i år som Lundqvist motade 35 skott eller fler.

Markus Näslund fick med sig en assist – 35-åringens 17:e poäng för året.

Fredrik Sjöström spelade också för Rangers.

Niclas Wallin spelade 19.14 och var minus ett när hans Carolina föll mot Florida med 3-2.

Daniel Sedin hann före brorsan Henrik.

Inför nattens match mot Detroit stod Vancouver-tvillingarna på 399 poäng vardera. Det blev Daniel som nådde milstolpen först. Hans snygga styrning lurade Red Wings målvakt Chris Osgood och innebar 2-2 i slutet av tredje perioden.

Matchen gick till övertid.

Där var Canucks det hetare laget. Och när Johan Franzén åkte ut för interference efter 96 sekunder kunde Red Wings inte hålla emot. Tvillingarna Sedin, Pavol Demitra och Sami Salo passade pucken runt boxen och Salo avslutade med ett hårt direktskott.

Seger Vancouver, 3-2.

Av Red Wings svenskar spelade Tomas Holmström (rygg) inte. Mikael Samuelsson gjorde matchens första mål – en snygg backhand upp i nättaket – och även en assist. Niklas Kronwall, Andreas Lilja och Henrik Zetterberg fick varsin passningspoäng.

Daniel Sedin gjorde två poäng för Canucks, medan Henrik får vänta ytterligare på att nå 400 poäng. Alexander Edler och Mattias Öhlund spelade också för Vancouver.

Daniel Tjärnqvist fick vänta i 19 matcher. Men inatt debuterade han äntligen för sin klubb Colorado Avalanche.

Det blev inte direkt en drömstart för backen. Han gjorde visserligen ingen dålig insats på de 14.30 han spelade, men Avalanche föll tungt mot Anaheim Ducks med 1-4.

Samuel Påhlsson spelade strax över 17 minuter för Ducks.