Matchfakta 21/2

Buffalo–Tampa Bay 4–3 (0–1, 0–0, 3–2, 1-0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-21

Första perioden: 0-1 (4.02) Chris Gratton 10 (Filip Kuba, Craig MacDonald).

Tredje perioden: 0-2 (1.03) Brad Richards 18 (Jan Hlavac), 1-2 (3.03) Derek Roy 22 (Jaroslav Spacek, Tim Connolly), 1-3 (13.12) Vaclav Prospal 28 (Dan Boyle, Vincent Lecavalier), 2-3 (17.39) Thomas Vanek 23 (Tim Connolly, Toni Lydman), 3-3 (18.15) Thomas Vanek 24 (Tim Connolly, Derek Roy).

Förlängning: 4-3 (2.25) Thomas Vanek 25 (Jaroslav Spacek, Jason Pominville), spel fem mot fyra.

Skott: 46-25 (11-6, 16-9, 17-10, 2-0)

Utvisningar, Buffalo: 2x2 min. Tampa Bay: 6x2 min.

Publik: 18 690 (i HSBC Arena)

Målvakter: Buffalo: Ryan Miller 88 %, 61.41 istid. Tampa Bay: Johan Holmqvist 91,30 %, 62.12 istid .

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Henrik Tallinder, b, Buffalo, 0, 0, 2, 0, -1, 20.01

Johan Holmqvist, m, Tampa Bay – se ovan

Matchen: Johan ”Honken” Holmqvist hade bara släppt in ett mål och gick mot en viktig seger för sitt Tampa Bay.

Men i slutminuterna tappade laget allt och Buffalo vände och bröt den negativa trenden på två raka förluster.

Thomas Vanek var det stora namnet i HSBC Arena och Honken lär garanterat drömma mardrömmar om 24-åringen.

Vid underläge 2–0 rakade österrikaren in reduceringen så sent som när matchklockan stod på 17.39. Inte nog med. Forwardens 24:e mål för säsongen kom bara 36 sekunder senare. Tim Connollly slog en sidlesspass och Vanek kunde enkelt stöta in pucken bakom Honken.

Förlängningen var 2.25 gammal när Vanek petade in pucken och avgjorde tillställningen för Sabres.

– Vi behövde poäng och vi fick två poäng. Det är det absolut viktigaste, sa Thomas Vanek.

Otroligt viktig seger för Blackhawks som därmed står kvar på den sista slutspelsplatsen.

New Jersey–San Jose 3–2 (0–0, 3–1, 0–1)

Andra perioden: 0-1 (0.25) Jonathan Cheechoo 16 (Milan Michalek, Patrick Marleau), spel fem mot fyra, 1-1 (7.56) Zach Parise 24 (Jamie Langenbrunner, Patrik Elias), 2-1 (16.56) John Madden 16 (Sergei Brylin, Paul Martin), 3-1 (18.06) Sergei Brylin 6 (Jay Pandolfo, Patrik Elias).

Tredje perioden: 3-2 (13.54) Kyle McLaren 3 (Jeremy Roenick, Mike Grier).

Skott: 20-32 (4-6, 10-14, 6-12)

Utvisningar, New Jersey: 4x2 min. San Jose: 1x2 min.

Publik: 13 855 (i Prudential Center)

Målvakter: New Jersey: Martin Brodeur 93,75 %, 60.00 istid. San Jose: Thomas Greiss 85 %, 58.40 istid.

Johnny Oduya, b, New Jersey, 0, 0, 0, 0, 2, 17.21.

Matchen: Johnny Oduya spelade bra för sitt New Jersey i segermatchen mot San Jose. Den svenske backen gjorde inget mål, men spelade i stället + 2 och var stabil på sin position.

Dessvärre är det för San Jose Sharks som har fyra raka förluster och laget har inte vunnit på de sex senaste matcherna.

– Om vi vinner några matcher kommer vi bli bättre. Vi spelar inte dåligt, men måste göra fler mål och sluta göra så många misstag, sa San Jose Sharks-forwarden Jeremy Roenick.

Washington–New York Islanders 2–3 (2–0, 0–1, 0–1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (2.17) Alexander Semin 17 (Matt Pettinger, Tom Poti), 2-0 (13.37) Brooks Laich 10 (Mike Green, Olaf Kolzig, spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-1 (9.37) Miroslav Satan 13 (Bill Guerin).

Tredje perioden: 2-2 (11.09) Josef Vasicek 12 (utan assist)

Straffar: 2-3 Mike Comrie

Skott: 30-19 (9-8, 6-4, 12-7, 3-0)

Utvisningar, Washington: 5x2 min. New York Islanders: 6x2 min.

Publik: 17 584 (i Verizon Center)

Målvakter: Washington: Olaf Kolzig 89,47 %, 65.00 istid. New York Islanders: Rick DiPietro 93,33 %, 65.00 istid.

Nicklas Bäckström, 0, 0, 3, 2, -1, 22.52

Matchen: Radarparet Nicklas Bäckström och Alexander Ovechkin hade inte någon av sina bästa matcher i hemmamötet med New York Islanders. Duon klev av isen poänglöst i förlustmatchen.

För andra matchen i rad hämtade Islanders in ett tvåmålsunderläge och lyckades vinna. Sämte statistik då för Washington som gjort det motsatta.

– Vi vill inte göra det till en vana att behöva komma tillbaka så här. Men det visar karaktär, sa Islanders-forwarden Mike Comrie.

I straffläggningen slog just nämnda Comrie dit 2-3.

Chicago–Minnesota 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (3.49) Patrick Kane (Robert Lang, Jordan Hendry).

Andra perioden: 2–0 (19.40) Dave Bolland (Rene Bourque, Craig Adams).

Tredje perioden: 3–0 (5.24) Dave Bolland (Duncan Keith, Rene Bourque).

Skott: 30-38 (12–10, 10-16, 8-12)

Utvisningar, Chicago: 4x2 min, 1x5 min. Minnesota: 1x2 min, 1x5 min.

Publik: 17 812 (i United Center)

Målvakter: Chicago: Nikolai Khabibulin 100 %, 60.00 istid. Minnesota: Josh Harding 90 %, 59.49 istid.

Kim Johnsson, b, Minnesota, 0, 0, 4, 0, -1, 21.37

Matchen: Nikolai Khabibulin höll nollan för första gången på närmare ett år när Chicago slog tillbaka Minnestota i United Center.

Målvakten svarade för en rad svettiga räddningar i sin come back efter knäskadan som gjort att han missat de tre senaste matcherna.

Dave Bolland får anse sig som matchvinnare nummer två med två fullträffar. Hans andra mål kom bara 20 sekunder föra andra pausvilan.

Minnesota hade ett par heta chanser i tredje perioden men i natt var Khabibulin omutlig.

– Vi gjorde en mycket bra defensiv match. Det bästa från mitt perspektiv var hur vi kontrollerade returerna, sa Khabibulin.

Dallas–Calgary 2–3 (0–1, 1–0, 1–2)

Första perioden: 0-1 (13.29) Alex Tanguay 12 (Owen Nolan, Adrian Aucoin), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (0.16) Niklas Hagman 22 (Nicklas Grossman, Stephane Robidas).

Tredje perioden: 1-2 (0.30) Alex Tanguay 13 (Cory Sarich), spel fyra mot fem, 2-2 (1.57) Mattias Norström 1 (Mike Modano, Steve Ott), spel fem mot fyra, 2-3 (17.33) Jarome Iginla 38 (Daymond Langkow, Dion Phaneuf).

Skott: 31-18 (9-4, 10-3, 12-11)

Utvisningar, Dallas: 5x2 min, 1x5 min. Calgary: 5x2 min, 1x5 min.

Publik: 18 584 (i American Airlines Center)

Målvakter: Dallas: Marty Turco 83,33 %, 59.13 istid. Calgary: Curtis Joseph 93,54 % 60.00 istid.

Marcus Nilson, f, Calgary, 0, 0, 1, 0, 1, 7.36

Kristian Huselius, f, Calgary, 0, 0, 0, 0, 0, 16.48

Mattias Norström, b, Dallas, 1, 0, 3, 0, 0, 21.16

Loui Eriksson, f, Dallas, 0, 0, 0, 0, -1, 16.30

Joel Lundqvist, f, Dallas, 0, 0, 0, 0, 0, 7.02

Nicklas Grossman, b, Dallas, 0, 1, 2, 0, 0, 17.11

Matchen: Mattias Norström stänkte in sitt första mål för säsongen när Dallas kvitterade till 2-2 mot Calgary i början av tredje perioden. I samma power play hade hemmalaget släppt in Alex Tanguays skott, menman reparerade alltså sitt misstag.

Det räckte ändå inte till seger. Jarome Iginla rakade in sitt 38:e mål för säsongen drygt två minuter från slutet. Efter det reste sig aldrig tabelltvåan som vunnit nio av de tio senaste matcherna.

– Vi gjorde några stora misstag vid fel tillfällen och samtidigt skapade vi inte tillräckligt många chanser, sa Dallas coach Dave Tippett.

Anaheim–Colorado 3–2 (1–0, 0–2, 1–0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (13.31) Teemu Selanne 2 (Chris Kunitz, Ryan Getzlaf), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (8.12) Jeff Finger 6 (T.J. Hensick, Cody McLeod), 1-2 (17.30) Andrew Brunette 12 (Marek Svatos, John-Michael Liles)

Tredje perioden: 2-2 (9.23) Rob Niedermayer 5 (Chris Pronger).

Straffar: 3-2 Corey Perry.

Skott: 22-28 (5-12, 5-9, 10-5, 2-2)

Utvisningar, Anaheim: 4x2 min. Colorado: 6x2 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center)

Målvakter: Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 92,85 %, 64.47 istid. Colorado: Peter Budaj 90,91 %, 64.43 istid.

Samuel Påhlsson, f, Anaheim, 0, 0, 0, 0, 0, 20.02

Matchen: Teemu Selanne noterade sin fjärde poäng på sju matcher efter sin come back. Finländaren öppnade målskyttet i Anaheims möte med Colorado när han slog in 1-0 efter 13.31 i power play.

Avalanche hade fyra raka förluster inför matchen men såg ett tag ut att kunna gå mot en seger. Jeff Finger och Andrew Brunette slog in ett varsitt mål i mittperioden och inför tredje var det bortaledning.

Men Rob Niedermayer kvitterade tio minuter från slutet, och stackars gästerna lyckades inte ens vinna under straffläggningen där Corey Perry kammade hem segern för Samuel Påhlssons Anaheim.

Ducks har vunnit sju av de åtta senaste matcherna.