Här får Modo äntligen jubla

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-17

Vann rond fyra i ”Slaget om Västernorrland”

Slaget om Västernorrland får en femte rond. Modo kan tacka Niklas Sundström för det. Veteranen gjorde fyra assist när de regerande mästarna grep sista livlinan och besegrade Timrå hemma med 5-3. Därmed står det 3-1 i matcher till Timrå, och uppförsbacken planade ut något för Modo.

Klyschorna haglade tätt från Modo-håll inför nedsläpp. ”Vi måste våga vinna”, sa tränaren Harald Lückner, och Mattias Timander påstod att laget ”spelar för hedern”.

Men det var återigen Timrå som inledde bäst. Med stor hjälp av Modos back Atvar Tribuncovs tog gästerna ledningen. Tribuncovs gjorde en galen diagonalpassning i egen zon, rakt i gapet på Peter Regin, som sköt ett mäktigt slagskott upp i krysset. 0-1 efter redan 1:12.

Krizan tog sig åt ryggen

Men Modo visade hjärta och vände på matchen. Kvällens assistkung Sundström friställde Fredrik Warg som avslutade distinkt i nättaket bakom en chanslös Johan Backlund.

Två minuter senare gav Oscar Steen Modo ledningen via ett power play-mål.

Andra perioden blev mållös men händelserik. Modo-fansen fick hjärtat i halsgropen när målvakten Karol Krizan låg kvar på isen efter att ha slängt sig efter en retur. Karol tog sig åt ryggen och såg ut att ha ont, men kunde fortsätta.

”Vi hade inget att förlora”

Tredje perioden inleddes explosivt. Efter 3:18 kvitterade Timrås back Pär Styf till 2-2 med sitt fjärde mål i serien. En minut senare gjorde Andreas Molinder 3-2 ur en närmast omöjlig vinkel från vänsterkanten, ett mål Backlund får ta på sig. Endast 32 sekunder senare petade Per-Åge Skröder in pucken efter att Pierre Hedins skott fastnat på Backlund, men ändå hamnat bakom målvakten.

Petri Kokko gav nerv åt avslutningen när han satte 3-4 med 1:23 kvar att spela, men Modo fick sista ordet genom lagkaptenen Per Svartvadet, som satte 5-3 tjugo sekunder senare.

– Vi hade inget att förlora och gjorde en bra laginsats, summerar Niklas Sundström för Canal Plus.