Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-15

Sundsvalls målvakt Joakim Lundström.

RögleSundsvall 8–5 (2–2, 3–2, 3–1)

Rögle går förbi Malmö upp på en andraplats, som dock har en match mindre spelad.

Men det blev en jämn och målrik match mot Sundsvall. Målkalaset började med att Sundsvall tog ledningen efter 9.30 genom Niklas Johansson.

Innan perioden var över var det 2–2 på resultattavlan.

Jakob Johansson kvitterade till 1–1. Och det var inte vilket mål som helst. När han satte pucken i nät på Fredrik Perssons passning hade laget numerärt underläge, tre mot fem.

Tommy Enströms utjämning till 2–2 kom efter 15.15 – men sedan var det gästerna som skulle få jaga i resten av matchen.

Under andraperiodens första tio minuter gick hemmalaget upp till en 5–2-ledning, och man såg ut att gå mot en säker seger.

Sundsvall lyckades ändå slå in två snabba puckar före pausvilan och det var match igen.

Bortalaget fick ingen bra start på tredje perioden utan drog på sig två snabba utvisningar. Laget klarade av det första underläget men till slut orkade man inte stå emot. Andrée Persson rakade in 6–4 i spel fem mot fyra.

Niklas Zetterströms reducering till 6–5 drygt tre minuter senare var Sundsvalls sista rop på poäng.

Men Ängelholmslaget drog ifrån och siffrorna stannade vid 8–5.

Första perioden: 0–1 (9.30) Niklas Johansson (Alexander Sundqvist), 1–1 (12.03) Jakob Johansson (Fredrik Persson) spel tre mot fem, 1–2 (13.34) Pontus Wall (Tony Westerlund, Anders Danielsson), 2–2 (15.15) Tommy Enström (Jakob Johansson, Daniel Sondell).

Andra perioden: 3–2 (2.51) Johannes Salmonsson (Jakob Johansson, Tommy Enström), 4–2 (9.04) Mikael Gath (Linus Persson, Jakob Johansson) spel fem mot fyra, 5–2 (11.11) Johannes Salmonsson (Fredrik Persson, Mattias Sjögren), 5–3 (13.58) Alexander Sundqvist (Jörgen Nordlöf, Niklas Johansson), 5–4 (16.42) Niklas Zetterström (Stefan Andersson).

Tredje perioden: 6–4 (3.29) Andrée Persson (Jakob Johansson, Stefan Erkgärds) spel fem mot fyra, 6–5 (6.14) Niklas Zetterström (Erik Andersson, Jonas Floberg), 7–5 (9.41) Andrée Persson (Mikael Gath, Jakob Johansson), 8–5 (12.03) Martin Johansson (Brett Harkins, Fredrik Persson).

Skott: 33–31 (12–12, 8–14, 13–5).

Utv, Rögle: 5x2. Sundsvall: 4x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 1744.