Wallin avgjorde i förlängning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-05

Drog till med slagskott på övertid

Niclas Wallin avgjorde i förlängningen med ett hårt slagskott.

Niclas Wallin gjorde sitt första mål för säsongen när Carolina slog Toronto med 5-4. Och det var ett viktigt mål – med ett mäktigt slagskott gav han Carolina segern på övertid.

NHL

Carolina ledde med 4-1 efter första perioden, men Toronto kom tillbaka. Mikhail Grabovski kvitterade i inledningen av tredje perioden.

Men tack vare matchens bäste spelare – Wallin – blev avslutningen ändå trevlig för Carolina. – Vi gjorde en bra förstaperiod, men en usel andra, sade Wallin till The News & Observer. I den tredje kämpade vi och dödade ett tre mot fem-läge. Vi hade tur som fick två poäng.

Den 33-årige svensken har gjort 7 poäng (1+6) på 12 matcher i år. Han har aldrig gjort mer än 10 poäng under en säsong, ett personbästa som verkar ryka all världens väg i år.

Anton Strålman och Alexander Steen spelade för Toronto, dock utan att komma med i poängprotokollet. Jonas Frögren satt på läktaraen.

Daniel Alfredsson assisterade på båda målen när Ottawa slog Washington med 2-1 efter övertid. Med endast fyrtio sekunder kvar hittade Alfredsson sin kedjekamrat Mike Fisher med en läcker blindpassning.

– ”Alfies” pass var riktigt bra, sade segerskytten Mike Fisher till AP.

Fisher kunde raka in pucken i öppet mål, tack vare Alfredssons passning. Den svenske lagkaptenen har gjort 12 poäng (3+9) på 11 matcher i år.

Michael Nylander fick en passningspoäng på Washingtons mål. Nicklas Bäckström gick poänglös från isen, trots att lekkamraten Alexander Ovetjkin var tillbaka.

Det var lokalderby i New York inatt. Henrik Lundqvist stod för 17 räddningar på 19 skott, men överglänstes av Joey MacDonald. Islanders reservmålvakt stod för 35 räddningar på 36 skott och blev stor matchvinnare när Islanders vann med 2-1.

Den ende som överlistade MacDonald var Markus Näslund, som gjorde sitt femte mål för året med knappt två minuter kvar av matchen.

Fredrik Sjöström spelade också för Rangers – 13 byten och totalt 10:06 på isen.

Tvillingarna Sedin låg bakom Vancouvers stabila seger mot Nashville – 4-0. Daniel gjorde ett mål och en assist, medan Henrik stod för två passningspoäng.

Mattias Öhlund och Alexander Edler fick knappt tjugo minuters istid vardera för Canucks. Nashvilles svenske rookie Patric Hörnqvist sköt tre skott på mål under den dryga kvarten han spelade.

Publiken i hajtanken – HP Pavillion i San Jose – fick se ett ”Gordie Howe hat trick”. Sharks Ryan Clowe gjorde ett mål, en assist och var inblandad i ett slagsmål – en prestation som var legendaren Howes specialitet på sin tid.

Motståndarna Minnesota Wild tog dock ledningen i matchen. Efter 4:49 passade Kim Johnsson fram till Krys Kolanos, som gjorde sitt första mål för säsongen.

Men Sharks vände och vann med 3-1, efter att bland annat ha bombarderat Wilds finske målvakt Niklas Bäckström med 49 skott.

Johnsson spelade mycket – 26:09 – medan Sharks svenske back Douglas Murray var på isen i 15:26.

Los Angeles Kings svenske målvakt Erik Ersberg gjorde sin första start för säsongen. Och som han gjorde det.

Han höll nollan under ordinarie matchtid mot glödheta Anaheim Ducks, som gjort fjorton mål på de tre senaste matcherna. 26 räddningar totalt för Ersberg.

Men fyrtio sekunder in på övertidsperioden överlistades han av Chris Pronger och Ducks vann med 1-0. Ersberg utsågs till matchen andra stjärna, efter målvaktskollegan J-S Giguere, som räddade 35 skott för Ducks.

Samuel Påhlsson tog 26 tekningar under matchen och vann 14 av dem.

Oscar Möller fick nästan sju minuters speltid i power play, men lyckades aldrig registrera ett skott på mål.