Det blev samma visa igen.

Tre Kronor vann skotten, men förlorade för tredje matchen i rad i Karjala cup.

Hemmanationen Finland vann med 3–1.

– Jag tycker att vi gör en bra match ändå, säger förbundskapten Pär Mårts.

Det har sett likadant ut för Sverige i varje match under Karjala cup. Tre Kronor vann skotten mot både Tjeckien och Ryssland, men förlorade matcherna.

På lördagen föll det svenska hockeylandslaget mot Finland med 1–3, trots att Blågult återigen vann skotten, den här gången med 42–24.

– Jag tycker att vi gör en bra match ändå. Tycker att vi har tillräckligt med chanser, säger förbundskapten Pär Mårts till SVT.

Svag retur från Rinne

Carl Söderberg gjorde det svenska målet.

Drygt halvvägs in i matchen sköt Richard Gynge ett skott ur snäv vinkel mot Pekka Rinne, som släppte en dålig retur. Söderberg störtade på mål och satte 1–1.

Sex minuter senare gjorde Petteri Nummelin 2–1.

Sverige jagade sedan en kvittering i tredje period och de finländska backarna tvingades två gånger om att rädda på mållinjen.

Men i stället för en svensk kvittering avgjorde Juha–Pekka Haataja genom att sätta 3–1 med en och en halv minut kvar på ordinarie tid.

Tjeckien vann Karjala cup med nio poäng, Sverige slutade sist med noll pinnar.

Det är första turneringen i Euro hockey tour.