Leksand slog jumbon

Publicerad 2012-09-18

Jacob Blomqvists 4-2-mål blev avgörande.

Leksand revanscherade sig direkt efter skrällförlusten mot Asplöven.

Segern mot jumbon Tingsryd ordnades genom ett målfyverkeri i den andra perioden.

Tingsryd hoppades att Oliver Ekman-Larsson skulle förstärka laget till kvällens match mot Leksand.

Men det blir inget spel i Taif för stjärnbacken.

– Jag fick beskedet sent i går kväll av Olivers agent att ledningen i Phoenix haft ett möte där man beslutat att han inte får spela i Tingsryd utan ska resa över till campen precis som det var tänkt från början, sa sportchefen Anders Gustavsson till hockeysverige.se tidigare i dag.

Trots det hade Tingsryd tagit ledningen efter en period i Tegera Arena.

Då lossnade det för Leksand.

Står på noll poäng

Inom loppet av knappt fyra minuter i inledningen av den andra perioden såg Jacob Blomqvist och Filip Forsberg till att 0-1-underläget förvandlades till en 2-1-ledning.

Tingsryd hann emellan med snabb kvittering av Jarkko Oikarinen innan Leksand gick ifrån till 4-2 efter två mål på 50 sekunder.

I den tredje perioden reducerade David Laudius och Tingsryd låg också på för en kvittering i slutminuten. Men i stället blev Martin Janolhs, liksom Jacob Blomqvist, tvåmålskytt när han placerade in 5-3 i tom bur.

Seger var Leksands andra för säsongen. Tingsryd står på noll poäng efter tre matcher.