Kaos på Hovet när Djurgården föll

Publicerad 2012-01-12

Frölunda vände och vann efter två skador och ett matchstraff för Dif

Jimmie Ölvestad och Daniel Tjärnqvist knockades och Marcus Nilson fick matchstraff för att ha slagit mot linjedomaren.

Med sina tre största stjärnor borta tappade Djurgården seger till förlust hemma mot Frölunda.

Frölundas Jari Tolsa var i hetluften på Hovet i kväll.

Med 18 sekunder kvar av första perioden utbröt det ett smärre kaos på Hovets is då Tolsa körde på Djurgårdens publikfavorit Jimmie Ölvestad som gick i däck och blev liggande på isen. Ölvestad var inte puckförare och irritationen i Djurgården var stor.

Tolsa skadade två

Mest arg var Marcus Nilson – som kastade handskarna och tog av sig hjälmen för att ta en fajt med Henrik Tömmernes. Det är inte bekräftat än, men förmodligen såg Nilson fel på Tolsa (nr 17) och Tömmernes (7).

Domarna hann dock emellan och föste undan Nilson. När tumultet lagt sig visades Jari Tolsa ut två minuter för interference och Henrik Tömmernes två minuter för roughing. Marcus Nilson fick 2+10 för att han kastade handskarna.

– Skitful tackling på Jimmie, och sjukt att det bara blir en tvåa, ansåg Djurgårdens Patrick Cehlin.

Men irritationen i Djurgården var inte slut där. 13.52 in på andra perioden sänkte Jari Tolsa Dif-stjärnan Daniel Tjärnqvist med en ny ful tackling.

– Jimmies tackling ser jag inte överhuvudtaget. Danne skulle plocka ner en puck och blev påkörd från sidan. det är oturligt, sa Djurgårdens assisterande tränare Tomas Montén till Canal plus.

Frölunda vann efter kaoset

Marcus Nilson blev så förbannad på Tolsa att han fick matchstraff medan Tolsa bara fick två minuter för roughing. Nilson fick grovt matchstraff för att han i tumultet som uppstod slog till ena linjedomaren på armen. Han kommer att bli avstängd för ”abuse of officials” och har en dom från disciplinnämnden att vänta.

De första rapporterna säger hjärnskakning på Ölvestad. Med Tjärnqvist är det oklart.

Plötsligt hade Djurgården sina tre största stjärnor ur spel till tredje perioden, där Frölunda vände 0–1 till 2–1.

Mika Pyörälä petade in kvitteringen och Magnus Kahnberg, tillbaka efter den otäcka skadan, stänkte in ledningsmålet.

Frölunda såg ut att gå mot tre poäng, men med bara 1.39 kvar kvitterade Kristofer Ottosson.

I sudden death norpade Frölunda bonuspoängen då Mathis Olimb satte 3–2 på ett friläge med 28 sekunder kvar.