Vinster för Västerås, Troja och Almtuna

Kenneth Bergqvist, till höger, gjorde tre mål för Västerås IK i kväll.

Oskarshamn - Västerås 2-6

Västerås segertåg rullar vidare.

Västmanlänningarna fick en smakstart med en 4-0-ledning efter första perioden på bortaplan mot Oskarshamn, och även om smålänningarna tyckte upp sig i andra perioden och reducerade dubbla gånger och hade bud på mer, så redde Västerås ut stormen och kunde i sista perioden dra ifrån till en 6-2-viktoria.

I centrum den här gången stod inte förstakedjan med Broc Little i spetsen - utan tremålsskytten Kenneth Bergqvist.

Rögle - Troja/Ljungby 1-3

Troja/Ljungby fortsätter att sprattla till i serien.

Lagets andra skalp för säsongen kom borta mot Rögle och stannade vid 3-1 efter en rafflande avslutning. Janos Vas skickade snyggt in 2-1-målet med knappt sju minuter kvar att spela och efter det dundrade Johan Linnander in 3-1-målet med ett mäktigt slagskott som först efter videobedömning bedömdes vara inne.

Rögle luftade för första gången i höst andrekeepern Joel Gistedt (29 räddningar på 32 skott) som därmed fick en dyster säsongsdebut.

Almtuna - Mora 3-1

Målkungen Niklas Anger fortsätter att leverera mål.

Veteranen satte säsongens sjunde fullträff när han skickade in det matchvinnande 2-1-målet på hemmaplan mot Mora.

Mora tog annars ledningen redan efter dryga minuten i matchen, men i den andra perioden utjämnade Robert Kimby. I sista akten kom Angers matchvinnande mål och bara minuten efter den fullträffen skickade Daniel Hermansson in avslutade 3-1.