Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Sent mål gav Skellefteå poäng

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-29

Djurgården såg ut att gå mot en ny seger. Då klev Skellefteås vassaste vapen fram - Mikko Lehtonen.

Med tio sekunder kvar räddade han på nytt poäng åt hemmalaget. Sedan vann Skellefteå på straffar. Matchen slutade 5-4.

– Det var en bra träff, sade Lehtonen.

Skellefteå har haft svårt mot Djurgården den här säsongen, men lördagens match började bra för hemmalaget.

Efter första perioden ledde Skellefteå med 2-0. Målen gjordes av Joakim Lindström och Martin Lundberg.

– Vi gick ned oss lite i andra perioden, tyckte Lehtonen.

Djurgården reducerade av en slump, men Joakim Lindström kunde öka på till 3-1. Målet gav andrum till Skellefteå, som slappnade av alldeles för mycket. Det var inte gästerna Djurgården sena på att utnyttja och reducerad för till 2-3 genom Mathias Tjärnqvist. Och i slutet, i spel fem mot tre, kunde Stockholmslaget kvittera genom Andreas Holmqvist.

– De är starka och spelar fysiskt. Man kan aldrig räkna bort dem även om vi inte borde ha släppt in de där målen, tyckte Skellefteås stjärna.

Och det skulle bli värre för Skellefteå.

Med mindre än fyra minuter kvar kunde Marcus Nilson slå in 4-3 för Djurgården på ett slumpmässigt anfall.

Sekunderna tickade och Skellefteå tog ut sin målvakt. Och precis som mot när Skellefteå mötte Södertälje för två matcher sedan, klev Mikko Lehtonen in i handlingen.

Men den här gången dröjde det tills det var tio sekunder kvar av matchen. Med ett skott i krysset kvitterade skarpskytten.

– Det kändes som förra gången. Jag fick en bra passning och det var bara att skjuta mot mål. Skönt att den gick in.

Målet var Lehtonens 23:e fullträff den här säsongen. Med det ledar han målligan och efter den här omgången leder han även skytteligan - med fler gjorda mål.

– Det spelar inte så stor roll. Det där är inte viktigt. Huvudsaken är att vi vinner, tyckte Lehtonen.

Vad som däremot var viktigare för skyttekungen och hans lag var att de vann straffläggningen, efter ett mållöst sudden death.

Lite oväntad matchvinnare blev Skellefteås talang Oscar Lindberg. Straffsegern var den sjunde av åtta tillfällen.