Bäckström sudden-vinnare för Capitals

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-14

Washington hämtade ikapp Chicagos 3–0-ledning i toppmötet i United Center.

Då klev Nicklas Bäckström fram – och avgjorde matchen med ett vackert mål i sudden.

Överlägsna ledarna av den östra konferensen, Washington, mötte under söndagskvällen Chicago, tvåa i den västra, borta i en match det svängde rejält om.

Hemmalaget tog ledningen med 1–0 efter sju minuter genom Jonathan Toews. När sedan den ryske storstjärnan Alexander Ovetjin visades ut för boarding efter en tackling bakifrån på Brian Campell och Chicago gick fram till en 3–0-ledning efter två perioder såg det tungt ut för Washington.

Tog pucken över hela plan

Men huvudstadslaget repade nytt mod, kom ikapp via tre mål i den avslutande perioden – och fick med sig bonuspoängen tack vare Nicklas Bäckström.

Den svenske poängligafyran tog pucken tvärsöver hela planen, fintade bort en Chicagoförsvare och satte den avgörande 4–3-pucken i sudden bakom finländske Antti Niemi i Blackhawks mål.