Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-21

...och Växjö lekte med Västerås i 7–2-segern

Bofors – Troja/Ljungby 4–2

Två mål i slutminuten gav viktig trepoängare för Bofors.

Trots att Troja/Ljungby bara sköt sex skott i första perioden lyckades man få med sig en 2–0-ledning i paus.

Bofors spel stämde inte riktigt, det gick ofta i lås även om man hade rätt många skott mot mål.

– Vi vann inte en närkamp på 30 minuter och vi satte oss i besvärliga situationer. Men jag är ödmjuk inför segern även om vi kanske inte spelmässigt förtjänade den, sa Bofors tränare Sam Hallam till nwt.se.

Med ett 2–1-underläge i slutet av matchen plockade Bofors ut målvakten i jakten på en kvittering när matchklockan stod på 18.20.

Det gav resultat när Jacob Blomqvist rakade in 2–2 bara 22 sekunder senare.

Mardrömsminuten fortsatte dock för stackars Troja som blev helt utan poäng.

51 sekunder före slutet sköt Fredrik Höggren in 3–2 och så småningom 4–2 i tom bur.

– Vi hade oflyt och Bofors flyt och jag hoppas att det tar slut någon gång för oss, säger Trojas tränare Martin Karlsson.

Bofors är tvåa i tabellen på samma poäng som Leksand och Växjö.

Växjö – Västerås 7–2

Västerås som underpresterat så här långt, hade ledningen efter en period borta mot Växjö.

Men i mittakten hände något.

Hemmalaget körde över västmanlänningarna totalt och gjorde mål på löpande band.

Bland annat svarade man för tre mål på en minut och 25 sekunder – men det var inte allt.

När Daniel Åhsberg slog in 4–1 ledsnade målvakten Johan Tahlberg . Ersättaren Jens Holmström hann bara hålla tätt i 23 sekunder. Då sköt Steve Saviano in 5–1.

Det var nog inga glada miner i VIK:s omklädningsrum i paus. Matchen var definitivt död efter Jakob Karlssons 6–1 efter 14.03.

I tredje slog Växjö av på takten men det var utklassning när slutsignalen gick.

Laget är tvåa tillsammans med Leksand och Bofors.

Björklöven–Örebro 5–1

Nedskrivna och uträknade.

Då gick jumbon Björklöven för knockout mot Örebro.

Krislaget har haft det svårt att hitta nätet och poängen har uteblivit, men mot nykomlingen Örebro kom målen retroaktivt.

I första perioden var det klasskillnad. Hemmalaget gjorde två mål i power play och ett i spel fem mot fem. Skotten slutade 14–3 och Umeålaget fick garanterat självförtroende och mer luft under vingarna inför fortsättningen. Äntligen kunde man spela avslappnat efter all press man känt av tidigare.

Nils Anderssons 4–0 i slutet av andra var spiken i kistan.

Björklöven lämnar över jumboplatsen till Troja/Ljungby som har en match mindre spelad.

Oskarshamn–Malmö 2–3

Malmö är nya serieledare efter ett sent avgörande mot Oskarhamn.

– Det är surt, men Malmö är lite bättre än oss, säger Oskarshamns tränare Tommy Salo till Radiosporten.

Tabelltolvan Oskarshamn gav nya serieledarna Malmö en rejäl match.

Malmö hade massivt övertag i första perioden men fick bara med sig en 2–1-ledning.

I mittperioden skapade båda lagen chanser men det var två bra målvakter som såg till att resultatet stod sig, David Rautio i Oskarshamn och Markus Svensson i Malmö.

I slutminuterna av matchen tog hemmalaget ut målvakten och spelade sex mot fyra, vilket gav effekt omgående när Joakim Hagelin kvitterade.

Syndaren Morten Green som satt utvisade vid kallduschen fick sin revansch en stund senare när han avgjorde mötet i slutminuten.

– Vi får inte ut pucken ur zon och gör det jävligt svårt för oss och enkelt för Malmö. Vi har chansen att ta poäng, det känns lite jobbigt, säger Tommy Salo.

Malmö är därmed nya serieledare men har också en match mer spelad än tvåorna Bofors, Leksand och Växjö.

Almtuna–AIK 5–1

Vilken urladdning, Almtuna.

Efter en stor kavalkad av missade målchanser de senaste matcherna lossnade det rejält mot AIK.

Matchhjälte var Sebastian Eriksson som gjorde come back efter en månads skadefrånvaro.

Det blev två mål och en assist från forwardens klubba.

– Det känns fantastiskt skönt att ha "Sebbe" tillbaka. Det ger vårt lag extra stabilitet att ha en sådan spelare på isen – som kan hålla i pucken och skapa långa anfall och se till att vi får självförtroende, säger Almtunas assisterande tränare Bert Robertsson till unt.se.

Redan efter 57 sekunder tvingades Christopher Heino-Lindbergs ersättare i målet, Fredrik Holmgren, släppa första pucken bakom sig.

Uppsalalaget hade marginalerna med sig. Laget höll tätt och i mittperioden drog man ifrån rejält i målprotokollet.

Det var här Sebastian Eriksson slog till två gånger om – och i slutminuten tryckte Andreas Paulsson dit 4–0.

I tredje spelade Almtuna mest av matchen.

AIK kom inte närmare än en 4–1-reducering.