Men närmare än så kom inte Rögle en seger.

Matchen mellan Linköping och Rögle inleddes med en riktig smäll.

Linköpings Mikael Håkansson knockades ordentligt efter en tackling av Röglebacken Daniel Rahimi.

Håkanssson föll blödande ihop på isen. Två lagkamrater fick hjälpa honom av isen.

Blod och en groggy spelare till trots bedömde domare Niklas Lovefall tacklingen som regelrätt.

Annars var det Linköping som tog kommandot och 1–0 kom 3,43 in på första.

Linköping inledde starkast

De drog ifrån till 2–0 när Erik Andersson skrev in sig i målprotokollet.

Men bottenlaget Rögle chockade senast borta mot Färjestad och gav inte upp denna gång heller.

2–1 kom i den första perioden och kvitteringen kom en kvart in på andra. Innan mittperiodens slut hann Peter Högardh åka ifrån LHC:s OS-back Magnus Johansson.

En frånåkning som resulterade i mål och kvittering efter ett iskallt avslut av Högardh.

Rögle tog sedan ledningen genom Mikael Gath.

Hlavac avgjorde i sudden

Men Linköping blev tilldömda en straff 8,56 in på den tredje perioden. En straff som Jan Hlavac fövaltade.

Sudden blev ett faktum. Men samme Hlavac gjorde övertiden till en kort historia.

Det dröjde 48 sekunder, sedan var matchen avgjord.

Johansson tangerade rekord

En av matchens bästa spelare var nyligen OS-uttagne Magnus Johansson, 36, som bidorg till tre assist i matchen. Hans personliga poängrekord i elitserien blev därmed tangerat.

– En stor del beror förstås på lagkompisarna, som är enormt duktiga. Jag får mycket tid i power play och vi har många vassa målskyttar som sätter mina passningar, säger stjärnbacken ödmjukt.

Rögle vände ett 0–2-underläge och fick med sig en poäng. Tränare Gunnar Persson var väldigt nöjd, trots förlusten.

– Jag är otroligt nöjd med vår moral och inställning. Vi kunde lika gärna ha vunnit vid ordinarie tid, menar han.