Publicerad 2015-01-16

Växjö krossade HV 71 med 7-3 i Smålandsderbyt.

Hemligheten: två succévärvningar och en riktig Växjöspecialitet.

– En väldigt speciell match, säger Sam Hallam till C More.

I går spelades det fyra matcher i SHL som totalt bara resulterade i tio mål. Smålandsderbyt löste samma antal på bara lite drygt två perioder.

Och det var Växjö för nästan hela slanten.

Först satte Jeff Tambellini sitt första mål i klubben efter att han nyligen värvats dit efter drygt fyra minuter. HV 71 kvitterade genom en fin Teemu Laine-kontring innan det blev proppen ur i andra perioden. Alexander Johansson och Patrik Lundh gjorde två nästan identiska mål till 1-2 och 1-3 innan Jani Lajunen demonstrerade en riktigt Växjöspecialitet – mål i boxplay. 4-1-målet var Växjös tionde i spelformen, närmaste laget efter står på två.

Gav aldrig HV chansen

Två snabba Jere Karalahti-mål i powerplay skapade nerv i matchen innan nästa Växjövärvning, Josh Hennessy, satte sitt första mål till 5-3, med bara fyra sekunder kvar av perioden.

– Det verkar som att allt händer här i kväll, konstaterade Patrik Lundh i C More.

Inför tredje perioden försökte Andreas Johansson gjuta mod i laget.

– Det är bara två mål. Vi brukar dela in perioden i två gånger tio minuter och vi brukar kunna göra ett mål var tionde minut, sa han till C More.

”Får rannsaka mig själv”

34 sekunder senare stod matchen 7-3 till Växjö efter mål av Teemu Laakso och ännu ett av Jeff Tambellini. Viktor Kokman fick kliva in i målet i stället för Gustav Wesslau då och höll också tätt matchen ut.

– Det var en viktig match för oss. Det var lite tajt i slutet av andra perioden men vi fick med oss ett sent mål där och två snabba i tredje som verkligen förändrade matchen, säger Jeff Tambellini till C More.