Bajen fick inte grepp på Hagos

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2002-10-31

AIK:s 2-0 blev 2-2.

Sedan klev Yared Hagos in och avgjorde derbyt mot Hammarby - med mindre än två minuter kvar av matchen.

- Oj, så skönt! Jag trodde det var kört, säger han.

kom loss - och avgjorde Hammarby såg ut att koppla greppet på AIK. Men Yared Hagos ville annat. I slutminuterna avgjorde han derbyt.

AIK har haft svårt mot Hammarby. 1-0-seger efter straffar i första derbyt och förlust, 0-4, i andra. När AIK-spelarna klev in på isen i går hade de fortfarande inte gjort ett mål på Bajen under ordinarie matchtid.

- Visst var det lite nervöst. Ett litet spöke hade det hunnit bli, säger Yared Hagos.

I andra perioden kom målen. 1-0 gjorde David Engblom och 2-0 Fredrik Hynning - och AIK såg ut att gå mot en säker seger.

- Det kändes stabilt, säger Hagos.

Men i tredje gick AIK in för att säkra och det straffade sig. Hammarby reducerade och kvitterade med mindre än fyra minuter kvar av matchen.

Då såg AIK ut som ett slaget lag - men Yared Hagos ville annorlunda. Med 1.34 kvar avgjorde han derbyt.

- Jag var så otroligt trött att det var ett under att jag orkade. Men viljan var det inget fel på, säger matchhjälten och flinar.