Publicerad 2014-01-06

Sörensen: "Sjuk stämning"

Järnkaminerna hade fyllt Hovet på sin egna dag.

Då svarade Djurgårdsspelarna med en stormatch när man vann mot Timrå med 4-0.

– Det var en sjuk stämning, säger Marcus Sörensen som bjöd på en kandidat till årets mål.

Djurgården inledde 2014 med en bortaseger mot Mora.

I eftermiddag kom klubbens andra seger på det nya året. En lyckosekvens i första perioden gav hemmalaget gott om andrum. Inom loppet av 24 sekunder gjorde först Nils Andersson och sedan Mattias Kalin 1 och 2-0. Och i den tredje perioden avgjordes matchen när Sam Lofquist gjorde trean och Marcus Sörensen fastställde slutresultatet 4–0.

Det sistnämnda målet fick den ovanligt stora Djurgårdsklacken (det var Järnkaminernas dag) att lyfta taket på Hovet.

Extra ärevarv

Sörensen fick pucken på blålinjen vickade upp en Timråback på läktaren innan han grundlurade Mika Norja i Timråkassen helt och la in pucken i öppet mål.

– Skönt att göra mål, säger Sörensen blygsamt efteråt.

Du gör det ner mot er klack en dag som i dag, hur känns det?

– Det var verkligen häftigt, man vill springa upp på läktaren. Hade man kunnat klättra över sargen hade jag gjort det, säger han.

Efter matchen vill hyllningarna aldrig ta slut, laget blev utkallat två extra gånger av sportchef Charles Berglund för att göra ärevarv framför publiken.