AIK hänger kvar i topp 8-jakten.

Borta mot Almtuna tog man tre viktiga poäng i streckkampen.

Nu skiljer bara en poäng mellan plats åtta och elfteplacerade AIK i tabellen.

AIK kom till Uppsala för att avgöra om blicken skulle riktas ner mot nedre kvalstrecket eller upp mot topp åtta.

Tre poäng mot Almtuna, två placeringar före i tabellen, var nästan ett krav för att kunna hänga med i den täta playoffkampen.

Och trots att Adam Deutsch öppnade med 1–0 för hemmalaget klarade AIK av uppgiften. 1–1 satte Christian Sandberg på en lysande framspelning av Mads Larsen och när sedan AIK:s poängkung Michael Lindqvist skrinnade ifrån hemmaförsvaret kom även 2–1-pucken.

”Vilken fart”

– Vad iskall han är, vilken fart, säger C Mores expert Harald Lückner i C More.

Emil Lundberg han med att sätta 3–1 för AIK innan William Quist hittade in med en 2–3-reducering innan sista periodpausen.

AIK lyckades dock hålla undan när Almtuna forcerade för en kvittering i slutperioden och segern gör att man nu bara är en poäng efter åttondeplacerade Vita Hästen.

– Vi har slarvat för mycket på bortaplan tidigare, vi har släppt för mycket mål. Men i dag släpper vi bara två och då har vi chansen att vinna, säger AIK:s Anders Eriksson i C More.

I ett annat möte kring playoffstrecket tog Modo tre tunga poäng hemma mot Vita Hästen. Kristian Jakobsson satte 1–0 tidigt men en missad straff av Emil Molin såg ut att kosta poäng när Jordan Rowley kvitterade i början av tredje perioden. Men med bara 43 sekunder kvar smällde Henrik Björklund in avgörande 2–1 för Ö-vikslaget.

I Västervik slets hemmapubliken mellan hopp och förtvivlan. Det slutade med det senare efter att hemmalaget jobbat ikapp ett 0–3 underläge mot Pantern bara för att se bortalaget sätta avgörande 4–3 med mindre än tre minuter kvar.