Dagens namn: Amanda, Rasmus

Två mål av Victor Hedman i natt

Publicerad 2024-10-23 06.18

NEW YORK. Victor Hedman har gott om krut kvar i sin omtalade bössa.

Han dunkade in säsongens två första fullträffar när Tampa sänkte New Jersey med bandysiffrorna 8-5 i natt.

– Det var skönt att få hänga ett par mål, men framförallt är jag nöjd med att vi studsade tillbaka så snabbt efter förlusten mot Maple Leafs igår, säger backstjärnan till Sportbladet.

NHL

Ja, Bolts stod för en mindre lyckad insats i Toronto mindre än ett dygn innan nattens holmgång i Newark och därför var det få som förväntade sig att de skulle kunna hävda sig mot utvilade Devils.

Men det kunde de i sanning.

Gästerna från västra Florida hamnade visserligen i 1-0-underläge i första perioden och i 2-1-dito i början av andra, men sedan iscensatte de ett ruskigt ryck, stänkte in fem mål inom loppet av sju minuter och skaffade sig alltså 6-2-ledning inför slutakten.

– Det var en lyckad period, vi kom igenom bra vid uprrepade tillfällen och skapade mycket, säger Victor Hedman när vi når honom efter avgörandet.

Victor Hedman firar.

Särskilt lyckad var Brandon Hagel, som fullbordade ett äkta hattrick, och Hedman själv – ansvarig för de övriga två målen under blitzen i mittperioden

Först gled han under ett anfall upp i vänstra tekningscirkeln, fick pucken av unge backpartnern J.J Moser och pricksköt in en pärla i bortre krysset – och sedan dammade han in stora släggan från strax innanför blålinjen.

– Det var skönt att få hänga säsongens första mål, det är ju alltid roligt att bidra, men framförallt är jag nöjd med att vi studsade tillbaka så snabbt efter matchen i Toronto, fortsätter ”Vigge”.

Till slut vann Tampa med 8-5 och inledningen på säsongen kan därmed officiellt beskrivas som en framgång. De har segrat i fyra av sex drabbningar, skuggar Panthers i toppen av Atlantic-divisionen – med två matcher färre spelade – och har flera kvällar gjort ett övertygande intryck med påtaglig hunger och passion.

–Ja, bortsett från igår tycker jag också det sett bra ut. När vi spelar med desperation är vi svåra att hantera , instämmer lagkapten Hedman.

– För det mesta gör vi det också, för som jag sagt många gånger: tidigare: Man vet aldrig hur länge man får spela med ett så här bra lag.