Här börjar de slåss under reklamavbrott

Publicerad 2014-02-02

Målvakten och busen rök ihop under powerbreak

Lagen återhämtade sig och isskraporna kom fram i Bell Centre i matchen mellan Montreal och Tampa Bay. Då bestämde sig den två meter långe målvakten Ben Bishop och retstickan Brandon Prust för att göra upp.

– Han hade gnällt under hela matchen, sa Prust.

Det var under andra perioden som Tampa Bay-coachen Jon Cooper nog för ett ögonblick höll andan när han såg lagets förstemålvakt ge sig på Montreal Canadiens agitator Brandon Prust.

Inför matchen var det nämligen högst osäkert om Ben Bishop skulle kunna spela efter att han knockats av en lagkamrats skridsko i huvudet i förlustmatchen mot Ottawa senast. I samma match gick dessutom ersättaren Anders Lindbäck sönder och Lightning meddelade i går att svensken inte kommer att kunna stå mer innan OS-uppehållet.

”Det var kul”

Men ”Big Ben” Bishop visade inga större tecken på några blessyrer efter misstänkta hjärnskakningen.

28 räddningar och ett slagsmål blev det.

– Jag vet inte vad jag gjorde under matchen som gjorde honom så arg, men han kom ner till mig och började skrika, säger Bishop som var oförstående till varför det hela startade.

– Jag vet inte om han försökte få mig ur balans eller nåt. Men det var kul nu när jag ser tillbaka på det.

Kanske kan den spearing från Prust på Bishops ädlaste delar ha bidragit till gruffet.

– Han gnällde på domaren och hade gnällt under hela matchen. Jag hörde hur han snackade hela matchen och sa bara till honom att hålla tyst. Han gillade inte det, så han skrek tillbaka, och då skrek jag på honom och sen flög han på mig.

Två assists av Hedman

Domarna skyndade till snabbt men Victor Hedman hann rycka in för att försvara sin målvakt och det tog inte lång tid innan ett större bråk utbröt.

Tumultet slutade med att Montreals slagskämpe George Parros och Tampas Radko Gudas fick 10 minuters utvisning var. Bägge lagens målvakter fick också straff för att ha lämnat sina målområden.

Matchen?

Den vann Tampa med 2–1 på övertid och OS-ratade svenskbacken Hedman assisterade till båda målen.

Se klipp på händelsen här (OBS! Extern länk)