Publicerad 2014-05-09

42–åringen kvitterade i slutet

Slovakien såg ut att lyckas vända ett underläge till seger.

Då klev veteranen Jaromir Jagr, 42, fram.

Legendaren ordnade en sen kvittering för sitt Tjeckien som kunde vinna efter förlängning.

Sportbladet har tidigare berättat om Jaromir Jagrs extraträning som håller den tjeckiske ikonen evigt ung.

Mot Slovakien gick hans Tjeckien mot förlust, efter att ha tappat en 1–0-ledning till underläge 1–2. Och tjeckerna lyckades heller inte skapa något större kvitteringstryck mot Jan Laco i den slovakiska buren under den tredje perioden.

Men då klev Jaromir Jagr fram – med ett ryck.

42-åringen ryckte med ett par snabba skär ifrån sin försvarare och ordnade sig en lucka framför målet. Ondrej Nemecs passning satt perfekt på bladet – och det var kvitterat med bara drygt två minuter kvar att spela.

Klepis avgjorde

I förlängningen dröjde det bara 1.50 för Jakub Klepis att avgöra matchen efter att ha tagit sig in i offensiv zon och avlossat ett slagskott.

Tjeckien går i och med segern upp i delad ledning i grupp A – tillsammans med Frankrike som överraskande besegrade Kanada efter straffar.

Samtidigt som Tjeckien tog en tuff förlängningsseger hade USA en betydligt behagligare afton: amerikanerna imponerade mot hemmanationen Vitryssland och vann övertygande med 6–1. 20-årige Jacob Trouba, till vardags i Winnipeg Jets, stod för två av målen.