Fasth räddade 46 skott
och hyllas av motståndarna

47 skott på mål. Men bara ett i mål.

AIK:s succémålvakt Viktor Fasth storspelade i premiären.

– Skjuter vi 47 skott ska vi naturligtvis göra mer än ett mål, säger Timrå-tränaren Perra Johansson.

NHL-klubbarna slogs om Viktor Fasth efter jättesuccén i fjol.

Det var osäkert in i det sista hur det skulle bli men AIK:s målvakt valde att stanna i klubben. Om AIK:arna var glada innan, är de ännu gladare nu.

I seriepremiären mot Timrå spikade målvakten igen totalt under de två första perioderna. Trots att tränaren, Roger Melin, inte var nöjd med defensiven.

– Vi spelar dåligt försvarsspel framför allt i andra. Vi behöver bli bättre på att ta upp gubbar och punktmarker, säger han till Canal plus.

Frustration i Timrå

AIK gick ifrån till en 2-0 ledning i den första perioden efter två mål i power play av Stefan Johansson och Oscar Steen. Timrå hade minst lika många chanser som hemmalaget, men fast stod i vägen gång på gång.

I den andra perioden ökade Dick Tärnström på till 3-0 och frustrationen växte hos Timrå som hade avslossat 37 skott mot Fasth. Men inga mål.

Timrå fick trösmål

Richard Gynge punkterade matchen med sitt 4-0-mål i den tredje perioden. Linus Videll fullbordade sedan krossen när han gjorde 5-0 på straff efter att Oscar Hedman fångat pucken med handen.

Fasth fick dock inte hållan nollan. Med sju minuter kvar tvingades målvakten kapitulera efter att Matt Murley hittat fram till Petr Vampola som fick öppen bur. Men AIK-målvakten kan ändå titulera sig matchhjälte.

– Han gör en ruggigt bra match. Sen kanske vi inte riktigt utmanar på det sättet vi pratat om. Han var bra, det är det minsta jag kan säga, säger Timrås tränare Perra Johansson och fortsätter:

– Skjuter vi 47 skott ska vi naturligtvis göra mer än ett mål.