Kanada pressat – i två perioder

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-02

Målvaktsersättaren fick en mardrömsstart

Efter förlusten mot Sverige i går byttes Kanadamålvakten Olivier Roy ut till dagens kvartsfinal mot Schweiz.

Men ersättaren, Mark Visentin, fick en mardrömsstart när han svarade för en tavla bara en minut in i matchen.

Kanada lyckades dock vända och vinna med 4–1.

Nu väntar drömmötet mellan Kanada och USA i en upphaussad semifinal.

Sverige besegrade i går Kanada i en rejäl rysare.

Många kanadensare chockades då man ser sig själva till storfavoriter att ta hem turneringen.

Men även i kvällens kvartsfinal mot Schweiz bjöds Kanada på tufft motstånd.

Målvaktstavla

Efter förlusten mot Sverige valde kanadensarna att byta ut målvakten Olivier Roy som stod för ett par tafatta ingripanden. Ersättaren, Mark Visentin, fick en mardrömsstart.

Inti Pestoni kom bredvid målet och skulle skicka in den framför kassen. I stället gick den in vid första stolpen då Visentin styrde in den.

Kanada kvitterade i power play. Brayden Schenn spelade Ryan Johansen som spräckte nollan efter 15.06.

Kanada kunde för första gången i matchen ta ledningen med två och en halv minut kvar av andra perioden. Vid ett två mot ett-läge valde Casey Cizikas att gå själv och satte den högt vid första krysset.

Möter USA

I tredje utökades ledningen till 3–1. Stenhård forechecking gjorde att man tog över pucken i Schweiz zon och Louis Leblanc kunde trycka in pucken vid första stolpen.

Vack Kassian satte slutresultatet 4–1 i tom bur vilket innebär att Kanada är klara för semifinal. Där ställs de mot USA i en match som redan nu är upphaussad i Nordamerika.

I slutet av matchen mot Schweiz kunde man höra publiken vråla "we want USA" och att det kommer bli slutsålt råder inga tvivel om.