Publicerad 2011-10-21

Örebro-Tingsryd 3-1

Den tysk-kanadensiske forwarden Richard Mueller blev klar för Tingsryd i går.

I dag gjorde han debut.

Och det dröjde bara sex minuter innan han hittade målet för första gången i sin nya klubb.

Fullträffen betydde 1-1 och det såg länge ut som att Tingsryd, med tidigare ÖHK-målvakten Michal Zajkowski i spetsen, skulle stjäla poäng av Örebro.

Men med två minuter och elva sekunder kvar av den tredje perioden satte Peter Wenneström 2-1 till Örebro och avgjorde matchen.

Örebro ligger på andra plats i tabellen, medan Tingsryd återfinns på näst sista plats.

Sundsvall-Oskarshamn 1-4

Nya AIK-lånet Niklas Lundström, 18, kastades direkt in mellan stolparna i Oskarshamns möte mot jumbon Sundsvall.

Det gick bara fint.

Oskarshamn rivstartade och hade efter mindre än åtta minuter gått ifrån till en 2-0-ledning.

Joakim Mattson kunde visserligen reducera till 1-3 i början av den andra perioden, men i matchens sista minut fastställde Evan McGrath slutresultatet i tom bur med sitt andra mål för kvällen.

Oskarshamn, som ligger på nionde plats, har i och med segern lika många som sjuan Mora ovanför förkvalseriestrecket.

Backförvärvet Sam Lofquist gjorde sin första match för Oskarshamn och stod för en assist.