Låg under med 1–3 – då vaknade superduon

I morse vände de två underläge till vinst mot mästaren Anaheim.

Det var mycket ryskt i nattens NHL-matcher. Ovechkin, Kovalchuk och Datsyuk (se NHL-faktat ) dominerade i olika arenor.

Men tidigt i morse i Calgary handlade det om ett samarbete mellan en kanadensare och en svensk:

Högerforwarden Jarome Iginla, 30.

Vänsterforwarden Kristian Huselius, 29.

Tillsammans med centern Craig Conroy, 36, briljerade de på isen och trion noterades för totalt 13 poäng – varav Iginla och Huselius båda hade 2+1 och Conroy mäktade med tre assist.

Ledde med 3–1

Formstarka Anaheim tog tidigt i den andra perioden ledningen med 3-1 när Scott Niedermayer – som för några veckor sedan bestämde sig för att återvända till rinkarna – i hans sjätte match för säsongen satte sitt första mål.

Sedan kom Iginla och Huselius i gång. Först reducerade Iginla till 2-3 och ”Husse” kvitterade när han fräckt stal pucken från nämnde Niedermayer bakom Anaheims mål och snärtade in pucken i krysset.

Snabbt, smart och vackert.

– Det är kvitteringsmålet, men det är också ett stort viljemål. Han var het igen i kväll, sa Jarome Iginla om Huselius och dennes 3-3-fullträff.

Scott Niedermayer försökte förklara bort missen med att isen var dålig.

– Det var lite ojämnt där. Jag måste bara spela smartare, enklare. Jag tog en lite chans och pucken studsade upp, sa Scott Niedermayer.

Fullsatt

I den tredje perioden slog Iginla/Huselius till igen. Först ut igen var Jarome Iginla som gav Flames ledningen med 4-3 och sedan satte Kristian Huselius 5-3 i tom bur när Ducks tagit ut målvakten Jean-Sebastien Giguere.

Det var en skön seger för Calgary inför ett fullsatt Pengrowth Saddledome (19 289 åskådare). Innan nattens seger hade laget tre raka hemmaförluster.

– Vi gav dem för många chanser, tyckte Anaheims coach Randy Carlyle.