Rögle flyger fram

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-10-25

Tionde raka efter seger över Södertälje

Rögles segertåg i hockeyallsvenskan fortsätter.

I kväll tog laget tionde raka segern efter 3–2 borta mot Södertälje i kvällens toppmatch.

Matchhjälte blev Mikael Gath som gjorde såväl kvitteringsmålet till 2–2 som segermålet 3–2 5.35 in på tredje perioden.

– Jag är otroligt imponerad av det här laget, sa Rögles tränare Bobo Simensen till Sport-Expressen efter segern.

Toppmatchen blev precis så tät som väntat och Röglemålvakten Andreas Andersson fick verkligen bekänna färg under slutminuterna då hemmalaget jagade kvittering.

Södertälje fick avsluta matchen i numerärt överläge och skapade en hård press, dock utan att lyckas få in kvitteringen.

I övrigt så hade Rögle ett bra grepp om matchen förutom under en period i andra perioden då Södertälje var det bättre laget.

Rögle svarade för samtliga tre mål i spel i numerärt överläge. Pär Ahlbrandt gav laget ledningen 6.21 in på första perioden och Mikael Gaths båda mål kom även de när Ängelholmslaget hade en man mer på isen.

– Det här var en riktig lagseger. För egen del är jag inne i ett stim, det känns som allt går in just nu bara jag lägger pucken på mål, sa Pär Ahlbrandt.

Södertälje vände matchen i den andra perioden genom mål av Ragnar Karlsson och Robert Carlsson, men Rögle lyckades alltså vända tillbaka matchen.

– Vi kom in i Södertäljes spel i den andra perioden, men tog time out och lyckades vända tillbaka till vårt eget spel. Efter time outen var vi väldigt bra, sa Simensen.

Södertälje vann skotten med 42–22, men föll ändå. Laget fick dessutom Calle Steen skadad i den andra perioden och tvingades utgå.

Sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)