Fick bara 1–1 efter fem raka hemmasegrar

Södertäljes Linus Klasen gjorde sitt första elitseriemål mot Skellefteå.

SKELLEFTEÅ. Efter fem raka hemmasegrar tog det stopp för Skellefteå.

Eller halvstopp.

Och Södertälje som inte vunnit på bortais tog en viktig poäng i Skellefteå Kraft Arena i en mach som slutade 1-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0).

Södertälje hade inte vunnit på bortais den här säsongen och Skellefteå kom till spel med fem raka hemmavinster.

Och Södertälje spelade power-hockey redan från start.

Det betalade sig också för 14.58 in i matchen gjorde laget 1-0. Skellefteåbacken Christoffer Norgren slog en felpassning som SSK-veteranen Jörgen Bemström tog hand om. Bemström tog in pucken i offensiv zon och frispelade Linus Klasen som var iskall när han ställdes mot Andreas Hadelöv.

Södertälje tog, helt rättvist, ledningen med 1-0.

Den kraftiga anstormning som Skellefteå normalt inleder sina matcher med kom aldrig. När Skellefteå så spelade in sig i matchen hördes en kritisk röst ur hemmaklacken:

- Varför tar det nitton minuter innan ni börjar spela.

- Vi spelade för svårt helt enkelt. De var mycket hetare än oss över hela banan, säger Skellefteåbacken Fredrik Lindgren om första perioden.

Hemmalaget inledde den andra perioden bäst men Björn Bjurling i SSK-målet fick mycket bra hjälp av sina utespelare.

Mållöst

4.40 in i andra perioden var istället Martin Cibak nära att knacka in SSK:s andra mål men pucken studsade på isen och slovaken fick aldrig någon riktig träff.

Men perioden förblev mållös.

- Första perioden riktigt bra och andra hyfsad. Jag tycker ändå att helheten är bra, säger Jörgen Bemström i den intervju som publiken fick se på jumbotronen.

Kvitteringen kom istället 1.54 in i slutperioden när Skellefteå spelade med en man mer. Utvisningen av Stefan Bemström ledde till protester från bland annat brodern Jörgen Bemström.

När sedan Ander Söderberg slog in en målvaktsretur som innebar kvittering till 1-1 kastade SSK-veteranerna Jörgen Bemström och Robert Carlsson långa blickar efter domare Niklas Persson.

Tolv minuter in i tredje perioden hade Petri Pakaslahti ett jätteläge att ge Södertälje ledningen men han fick aldrig någon riktig träff på pucken.

På slutet var Södertälje hetast och också närmast en ledningspuck.

Hawaii-förlängning

17.19 kom ändå läget för Skellefteå när Södertäljes Pär Albrandt slagit klubban ur händerna på Skelleftekanadicken Kent Mcdonell. Skellefteå fick avsluta med en man mer.

Minuten senare fick Mcdonell skottläge men Björn Bjurling knep pucken med plockhandsken.

Daniel Josefsson rensade när det såg ut som att Skellefteå skulle ta sjätte raka trepoängaren på hemmaplan. 50 sekunder in i förlängningen räddade Björn Bjurling sitt lag när Johan Ramstedt hade friläge.

2.50 in i förlängningen jublade hemmapubliken när man trodde att Erik Andersson slagit in segerpucken. Sista två minuterna var det riktigt hawailir från båda håll och vid flera tillfällen ställdes SSK-anfallaren Björn Bjurling ensam med Skellefteåspelare.

Men matchen slutade 1-1 och båda lagen fick nöja sig med en poäng.