Skellefteå utspelat av Djurgården

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-05

Reservmålvakten Nicklas Dahlberg fick en tuff uppgift

0–2-underläge efter första perioden. Då kallade Skellefteåtränaren Hans Särkijärvi sina spelare för "döda sillar".

En halvminut in på andra perioden kom 0–3.

Skellefteå blev utklassade på Hovet.

Skellefteås Nicklas Dahlberg hade bara stått fem matcher den här säsongen. Han hade sämst räddningsstatistik av alla målvakter i elitserien.

I bortamatchen mot Djurgården fick han chansen från start. Och inledningen på matchen mot Djurgården förbättrade inte direkt hans statistik.

1–0 kom redan efter 3,27. 2–0 kom sju minuter senare.

Dahlberg fick en liten upprättelse i slutet på perioden då han räddade Kristofer Ottossons skott med plockhandsken.

Utspelade

Men lyckan blev kort.

29 sekunder in på den andra perioden missförstod Skellefteåbackarna varandra och 3–0 var ett faktum när Jimmie Ölvestad satte sitt backhandskott.

Skellefteå blev utspelade de två första perioderna men Djurgårdens tränare Hardy Nilsson var kritisk.

– Vi leder med 3–0, men jag vet inte om jag är så nöjd, sade han till Canal Plus i den andra periodpausen.

Eklunds första mål någonsin

Den tredje perioden blev en relativt sömnig historia. Men 4–0 kom, genom Oscar Eklund, 21, som gjorde sitt första mål någonsin under sina fyra elitseriesäsonger med Djurgården.

Djurgården kunde därmed säkra sin tredje raka seger. Skellefteå fick sin sjunde raka bortaförlust.

– Vi möter ett bättre lag idag, konstaterar Skellefteåtränaren Hans Särkijärvi.