Dagens namn: Ellen, Lena

Hurme petad – då kom Malmös första seger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-22

Söderberg matchvinnare för skåningarna

Efter två mindre lyckade insatser av Malmös omtalade målvakt Jani Hurme, fick Markus Svensson chansen mellan stolparna.

Då kom också skåningarnas första vinst.

– Jag hoppas att den här segern kan ge oss lite självförtroende, sa matchvinnaren Carl Söderberg till Viasat Hockey.

Svensson släppte två puckar bakom sig men hade en räddningsprocent på 94,7 – och Hurme lär få det svårt att peta bort svensken.

Trepoängaren mot Sundvall på bortais satt ändå hårt inne.

Det var knappt tre minuter kvar av matchen när Calle Söderberg bröt sig loss och satte 2–3-pucken i krysset, men fram till dess hade forwarden varit relativt osynlig.

– Jag tycker jag gjorde en dålig match och tänkte bara att det skulle bli mål där, sa Carl Söderberg.

Tillställningen var en öppen match med mängder av chanser åt båda håll, och Sundsvalls målvakt Joakim Lundström spelade även han mycket bra i målet, men Malmö-keepern vann duellen.

Borås–Örebro 3–4 efter förlängning

Örebro vann efter förlängning – och plockade första poängen i allsvenskan.

Trots att det bara spelats tre matcher än så länge var det väldigt viktiga poäng på spel för både Borås och Örebro som var poänglöst inför matchen.

Örebro spelade senast igår kväll mot AIK, och givetvis var det en del tunga ben i bortalaget, men suget efter den första allsvenska poängen var stor och när halva matchen var spelad rakade Örebros Conny Strömberg in 2–1.

Hemmalaget kom tillbaka och vände på siffrorna, men efter en sen kvittering fick Örebro matchen till förlängning.

Martin Filander blev firad som hjälte när han avgjorde mötet.

Viktigt för nykomlingen att känna att man faktiskt kan vinna också.

Troja/Ljungby–Björklöven 4–1

Björklöven har inlett serien med två förluster på tre försök.

Många minns nog fjolårssäsongen när sportchefen Michael Andersson tog klivet ner i båset och coachade när det gick tungt för laget.

Men det blev ingen bättring och Andersson sparkades efter säsongen.

Kari Eloranta är ny tränare, men han har fått en jobbig start, och man kan mycket väl hamna i den negativa spiral som fick laget att splittras ifjol.

Björklöven stod ändå upp bra och matchen vägde in i det sista.

Det återstod bara sju minuter när hemmalaget tog ledningen med 2–1. Björklöven satsade sedan på en rejäl offensiv, men hemmalaget kunde istället göra ytterligare två mål och spika resultatet.