Dagens namn: Ellen, Lena

Deppigt i Rögle – trots bragdmatch

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-23

Laget hämtade upp tremålsunderläge – men lär hamna i kvalserien

0–3 inför sista perioden – Rögle var uträknat, utdömt, med ena skridskon i kvalserien.

Men laget reste sig på nio och forcerade in kvitteringen – med en sekund kvar.

Rögle lär dock hamna i kvalserien ändå. I förlängningen avgjorde Lee Goren för Färjestad.

– Vi var här för tre poäng. Det blev en, suckar Jakob Johansson.

Rögle var i det närmaste piskat att vinna hemma mot serieledande Färjestad. Men i slutet av första perioden tog gästerna ledningen när Eero Somervuori bröt in på mål och stötte in Anders Bastiansens passning från sarghörnet.

I andra perioden fick Färjestad en drömstart. Redan efter 26 sekunder jonglerade sig Lee Goren förbi Kenny Jönsson och snirklade sedan in pucken mellan benen på målvakten Jürgen Penker – ett riktigt drömmål.

Kändes avgjort

Rögle jagade sedan reducering och hade träffar i trävirket, men marginalerna var inte på skåningarnas sida och i stället kunde Färjestad utöka med bara 24 sekunder kvar av mittakten. Thomas Rhodins skott styrde på olycklige Mathias Tjärnqvists klubba och ställde Penker.

I det läget kändes matchen avgjord.

Till tredje perioden byttes Penker ut mot Christopher Nilstorp och med en ny målvakt startade Rögle upphämtningen. Redan efter 3.16 forcerade Sebastian Karlsson in reduceringen.

Och när Chris Abbott styrde in brorsan Cams passning med fyra minuter kvar tändes hoppet rejält.

Goren matchhjälte

Utvisning på Mikael Johansson i slutminuten gjorde att slutet blev en rysare. Rögle pressade frenetiskt – och med bara en sekund kvar forcerade Jakob Johansson in kvitteringen som fick taket i Lindab Arena att lyfta sig.

Publiken tystades dock tämligen fort. 2.11 in på sudden death kontrade Lee Goren in 4–3 för Färjestad.

Rögles chanser till att slippa kvalserien finns, men är små. Med två omgångar kvar har laget tre poäng upp till Djurgården ovanför strecket. Stockholmarna har dessutom en match mindre spelad.

– Vi måste gnugga på och slå Linköping på torsdag, säger Rögles Jakob Johansson sammanbitet till ppv när han får reda på att Modo krossade Luleå med 5–0.

– Vi har slagit Färjestad förr, hade förhoppningar att göra det i kväll också, men det ville sig inte.