Sista matchen i karriären.

Då fick Leksands veteran Mikael Karlberg, 37, äran att avgöra.

– Jag har inte ändrat mig. Jag lägger av, säger han.

Mikael karlberg inledde hockeykarriären i Västerås, men är starkt förknippad med Leksand som han tillhört sedan 1995, bortsett en treårig sejour i schweiziska ligan.

I kväll såg det ut som att det skulle bli en trist sorti på karriären när Leksand efter första perioden låg under med 3–0 mot Södertälje.

”Vill inte skämma ut sig”

Men efter två snabba mål kvitterade Mikael Karlberg till 3–3 – hans 169:e mål.

– Det betyder inte så mycket, men det var kul att kvittera, sa Karlberg till TV4 Sport inför den tredje perioden.

– Den här matchen betyder ju faktiskt ingenting så det är svårt att ge allt. Men man vill inte skämma ut sig.

Karlberg behövde absolut inte skämmas.

Matchen slutade 5–5 efter ordinarie tid och i straffläggningen fick Karlberg äran att avgöra med sin 494:e poäng i karriären.

Karlbergs skott träffade stolpen, men tog på målvakten Johan Mattssons klubbskaft och studsade in i nät.