Inför matchen hade Mark Owuya elitseriens sämsta statistik.

Mark Owuya storspelade och höll nollan mot Färjestad.

”Idol-Mark” Owuya, som sökte till Idol 2006, har haft en allt annat än spikrak resa mot elitishockeyn.

Förra säsongen var han utlånad till allsvenska Örebro, men gjorde ingen större succé och blev petad under delar av säsongen.

Två svaga matcher

I år har det inte heller gått speciellt bra. Under hans två första framträdanden i elitserien släppte han in sex mål på 36 skott, vilket gav honom elitseriens sämsta räddningsprocent efter de åtta första omgångarna, 83,33 procent.

I skadade Stefan Ridderwalls frånvaro fick han chansen igen i kväll, borta mot Färjestad.

Och nu gick det betydligt bättre. Trots att Färjestad under delar av matchen var bättre än Dif lyckades Owuya, 21, nästan hålla nollan. Det spelade ingen roll om FBK-spelarna kom helt fria, tvingade Owuya till svåra sidledsförflyttningar eller något helt annat, den unge målvakten visade sig från sin absolut bästa sida och var nästintill helt omutlig.

Johansson reducerade

Han såg länge ut att få hålla nollan, men med 1.21 kvar att spela släppte han in 1–2 då Mikael Johansson satte en retur i öppen kasse.

Men reduceringen hjälpte inte. John Norman och Kristofer Ottossons mål räckte till en seger, Owuyas första i elitserien.

Efter matchen hyllades han av experterna i Canal Plus.

– Owuya har varit som en vägg där bakom och tagit några omöjliga puckar, sade Petter Rönnquist i den andra periodpausen.

– Det är Mark som är Djurgårdens stora hjälte här. Färjestad hade en hel del fina chanser i den första och andra perioden, men Mark stod på huvudet och tog hem segern åt laget, sade Thomas Johansson.

Var ödmjuk

Själv ville han inte framhäva sin egen insats speciellt mycket.

– Det är inte jag som är matchvinnare, det är hela laget, sade han till Canal Plus.

På frågan om hur han upplevde matchen svarade han:

– Skön. Jag är en av man av få ord.

Djurgården ny åtta

Segern innebär att Djurgården kliver upp förbi kvalseriestrecket och nu är åtta i en haltande tabell.

Färjestads Tommy Samuelsson var inte speciellt nöjd.

– Vi måste vara lite mer grisar där framme, sade han till Canal Plus.