Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-12

Så gick det i fredagens matcher i hockeyallsvenskan

Mora–Bofors 3–2 efter förlängning

Både Mora och Bofors fick med sig viktiga poäng.

Bofors som ligger sjua på sista play off-platsen har tio poäng tillgodo och Mora som är sexa har nu åtta poäng mer än Karlskogalaget.

Bofors ska vara väldigt glada för poängen.

Moras Viktor Amnér gav hemmalaget ledningen efter halva matchen var spelad – och ända in i det sista höll Dalalagets målvakt Mark Owuya emot en kvittering.

Men i matchens slutsekunder tog Bofors ut målvakten och satsade på sex utespelare.

Matchuret stod på 19.40 – alltså 20 sekunder före slutet – när Bofors kvitterade genom Linus Persson.

I förlängningen fick Mora i alla fall upprättelse.

Mikael Simons spelade hem två poäng för Dalalaget vars play off-spel nu känns säkrad.

18 poäng tillgodo med åtta omgångar kvar går väl inte att tappa?

Troja/Ljungby–Västerås 5–4

Troja/Ljungby drar ifrån sina bottenkollegor.

Efter segern mot Västerås har smålänningarna nu hela sex poäng tillgodo i jakten på att undvika kvalspel.

VIK som visat lysande form senaste veckorna och har klättrat i tabellen fick resa hem med noll poäng i bagaget.

Trots att gästerna fick en drömöppning och hade ledningen med 2–0 efter bara 2.5 minuter.

Hemmalaget reducerade snabbt och sedan vände man till en 3–2-ledning.

VIK kvitterade i mittperioden men det räckte inte till någon poäng.

Troja drog ifrån ytterligare och det hjälpte inte med att Christian Larrivée reducerade till 5–4 fem minuter från slutet.

Troja kunde slå undan och ta sina viktiga poäng.

Örebro–Oskarshamn 4–3

Örebro gör en bra säsong som nykomling.

Det kanske är lite väl optimistiskt men laget har bara tolv poäng till play off. Och även om det blir svårt att ta sig dit när åtta omgångar återstår så är det i alla fall en stark bedrift att fortfarande vara med i diskussionerna.

Hemmalaget fick också en kanonstart på matchen.

Fredrik Orrsten öppnade målskyttet i första perioden och i mittperioden drog man ifrån till 3–0.

Oskarshamn reducerade psykologiskt viktigt när det bara var 22 sekunder kvar till pausvilan.

Örebro utökade i tredje och IKO kom sedan inte närmare än Justin Cox 4–3 drygt sju minuter från slutet.

Tungt för Oskarshamn.

Nu är det nog ändå klart att det blir kvalspel.

Laget har 15 poäng upp när åtta omgångar återstår och det ska bli mycket till om man ska lyckas hålla sig kvar i allsvenskan utan just kvalspel.

Leksand–Björklöven 1– 3

Björklöven stod för en riktig skräll i Ejendals Arena när serieledarna Leksand besegrades.

Leksand lyckades inte komma i närheten den nivå som krävs i kvalserien om laget ska ha en chans att nå elitserien.

Björklöven var effektivtast i mittperioden.

Trots att hemmalaget kvitterade gästernas ledning snabbt sköt Christopher Törn in ledningspucken fem minuter från vilan.

Löven avgjorde i tom bur i slutsekunderna.

En stor besvikelse förstås för hemmalaget.

– Vi vill be om ursäkt till supportrarna och alla som var i hallen idag. Vi vill ge alla som betalar något mer än det här. Jag har inget svar varför det blev en sådan mental kollaps, säger Leksands assisterande tränare Christer Olsson till Leksands hemsida.

Umeålagets situation ser allt bättre ut. Laget har åtta poäng ner till kvalstrecket. Och trots att laget har en match mer spelad så ser det så klart ljust ut.